Rasplet kvalifikacija za EP

Mladi Vatreni u Estoniji: "Probudili smo dodatni inat"

08.06.2022.

Mladi Vatreni u Estoniji: "Probudili smo dodatni inat"
Foto: Mario Ćužić

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija u Estoniji će odigrati posljednju kvalifikacijsku utakmicu u Skupini A za odlazak na Europsko prvenstvo. 

Izabranici Igora Bišćana u srijedu završavaju svoj nastup u Skupini A kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2023. godine. Grad Parnu ugostit će dvoboj mladih reprezentacija Estonije i Hrvatske, s početkom u 18:00 sati.

Mladi Vatreni u kvalifikacije su ušli sa šest pobjeda u prvih šest utakmica, no potom su uslijedili remi s Austrijom te porazi od Finske i Norveške. Posebno je teško pao onaj u Drammenu, s potpunim preokretom domaćina u sudačkoj nadoknadi.

"Nesretno smo izgubili, a izbornik nam je pokušao podići samopouzdanje i mislim da je uspio u tome. Nadam se da ćemo popraviti pogreške. U ovoj skupini svatko može iznenaditi svakoga, ali najvažnija je naša utakmica s Estonijom. Treba pokušati pobijediti sa što većom razlikom. Taj rasplet dosta podsjeća na prošli ciklus - premda nismo sigurni za prolazak na Europsko prvenstvo, nadamo se da će rasplet biti jednak kao i prošli put", sažeo je branič David Čolina. 

Prvo mjesto u skupini vodi izravno na europsku smotru, na koju će izravno i najbolja drugoplasirana momčad, a preostalih osam drugoplasiranih reprezentacija ući će u doigravanje. Za prva dva mjesta u Skupini A konkuriraju Hrvatska, Finska i Norveška, pri čemu su uz hrvatski dvoboj u Estoniji preostale još utakmice Finska - Norveška (10. lipnja) i Norveška - Azerbajdžan (14. lipnja).

"Dosta nas je pogodio poraz u Norveškoj, bili smo ljuti i razočarani jer smo prokockali veliku priliku. Međutim, sada smo to ostavili iza sebe, sada je bolje. Imamo kvalitetu, spremni smo za Estoniju koju moramo pobijediti. Ne zamaramo se drugim rezultatima, moramo slaviti. Pokušat ćemo zabiti što više, ova dva poraza probudila su u nama dodatni inat. Mnogo nam se toga poklopilo u prošlom ciklusu, a sada smo u nešto boljoj situaciji. Ovisimo sami o sebi barem za dodatne kvalifikacije", prokomentirao je vratar Dominik Kotarski.

Kvalifikacije za EP U-21, Skupina A:
1. Hrvatska 19, 21:10 (9)
2. Finska 19, 18:11 (9)
3. Norveška 18, 22:10 (8)
4. Austrija 16, 22:13 (10)
5. Azerbajdžan 7, 11:22 (9)
6. Estonija 0, 0:28 (9)

Foto: Mario Ćužić

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri