Rezultati nisu slučajni

Bišćan: "Osjećaj nije potpun, ali tablica ne laže. Dečki su dobro reagirali"

08.06.2022.

Bišćan: "Osjećaj nije potpun, ali tablica ne laže. Dečki su dobro reagirali"
Foto: Mario Ćužić

Izbornik mlade reprezentacije Igor Bišćan sažeo je dojmove nakon kraja kvalifikacija za Europsko prvenstvo i pobjede u Estoniji (4:0).

Najvažnija pobjeda

"Nakon šokova u Norveškoj, najvažnije je bilo pobijediti. Pobjeda 4:0 je zadovoljavajuća, ali trebali smo postići još barem dva pogotka, bolje realizirati prigode u završnici. Na kraju treba prihvatiti ovakvo stanje, imali smo šanse osigurati prvo mjesto u skupini, no nećemo očajavati, još uvijek smo u igri. Budemo li ipak drugi, pripremit ćemo se za doigravanje i nastaviti se boriti. Osjećaj nije potpun jer nismo dobili ono što se činilo da nam pripada, ali tablica ne laže, sami smo si krivi. Čekamo rasplet u petak, a skupili smo više bodova nego u prošlom ciklusu, što znači da su stvari u redu"

Širina kadra

"Suparnik je bio skromne kvalitete, to nam je olakšalo izvedbu i rezultat, no sigurno veseli i širina kadra, u izostanku Sučića, Stanišića, Josipa i Boška Šutala, Franjića i Palaverse. Promovirali smo i dosta igrača iz 2003. godine, koji će imati pravo igrati i idući ciklus. Dečki su mladi, u razvoju, bili su poljuljani poslije poraza od Finske i Norveške, pokušali smo im dati do znanja da nije sve izgubljeno i da treba ostati pozitivan do kraja, a oni su dobro reagirali"

Čekanje raspleta

"Finska može oteti bodove Norveškoj, slavili su u gostima i kod nas i u Austriji, a mi smo se namučili kod njih. Već sam više puta rekao da ta naša pobjeda možda nije bila ni zaslužena s obzirom na odnos snaga na terenu, oni su kvalitetni. Postoje realne šanse, makar nije ugodno pratiti druge rezultate. Ne vjerujem da ću gledati prijenos, no pratit ćemo rezultat i nadati se povoljnom ishodu"

Ocjena kvalifikacija

"Dečki su pokazali potencijal i nije slučajno da smo na početku i sredini kvalifikacija igrali jako dobro i postigli dobre rezultate. Budemo li igrali doigravanje, bit ćemo još bolji, s manje izostanaka. Treba se boriti za Europsko prvenstvo, a budemo li tamo, neće biti jednostavno ponoviti uspjeh prošle generacije"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri