Pohvale za kapetana

Dalić: “Modrić je odigrao fantastičnu utakmicu”

11.06.2022.

Dalić: “Modrić je odigrao fantastičnu utakmicu”
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska je pobijedila Dansku u Kopenhagenu u utakmici poslije koje prevladava mišljenje da su Vatreni na Parkenu odigrali sjajno drugo poluvrijeme, plod čega je i pobjedonosni pogodak Marija Pašalića.

 

Izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, ukazuje na ulazak s klupe Luke Modrića i Matea Kovačića

“Želim čestitati našoj reprezentaciji na sjajnoj utakmici. Odigrali smo dva različita poluvremena, u prvom smo pokušavali Dancima parirati s puno trčanja i energijom, ali u drugom poluvremenu, ulaskom Modrića i Kovačića, utakmica se u potpunosti okrenula u našu korist i zasluženo smo pobijedili”, ističe izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, koji je izuzetno zadovoljan igrom momčadi u nastavku utakmice.

“Moramo biti sretni poslije ove večeri jer je zaista lijepo pobijediti Dansku pred punim stadionom i igrati jako dobro. Nije još sve sjajno, treba pobijediti Francusku u Parizu pa će onda dojmovi biti još bolji”

Izbornik je biranim riječima govorio o nastupu Luke Modrića.

“Modrić je naš kapetan, sačuvali smo ga u prvom poluvremenu, moramo paziti na njega, ali on je toliko željan igranja u reprezentaciji, što se itekako dobro vidjelo u drugom poluvremenu, u kojem je Luka bio na vrhunskoj razini. Teško mu je igrati sve tri utakmice pa smo ga malo sačuvali. Bio je na vrhunskoj razini, odigrao je fantastičnu utakmicu. Luka Modrić je u ovom trenutku jedan od najboljih svjetskih veznih igrača, ako ne i najbolji”.

Danci su se pokazali kao vrlo neugodan protivnik.

“Danska je jedna od najboljih europskih momčadi kad je u pitanju trenutačna forma. Znali smo da su kompaktni, da su momčad, da igraju agresivno. Uspjeli smo sačuvati mrežu netaknutom, a u drugom poluvremenu ušla su trojica svježih veznih igrača i potpuno pokrenuli utakmicu”.

Juranović i Brozović odigrali su treću utakmicu s punom minutažom.

“Imali smo plan zamijeniti Brozovića u drugom poluvremenu, ali rekao je da može igrati. Bez obzira na to što na svakoj utakmici istrči 13 kilometara. Vjerujem da će poslije tri dana opet biti u dobrom stanju. Očekujem da se netko od lijevih bočnih igrača oporavi, Barišić ili Sosa, pa da Juranović malo odmori".

Na kraju je stigao i komentar trenutačnog položaja na ljestvici sudionika naše skupine.

"Možda nismo očekivali ovakav rasplet u skupini poslije triju kola, dakle da su Francuzi na posljednjem mjestu samo s dva boda. Austrija je napravila dobar posao pobijedivši nas u Osijeku. Sve je jako blizu, ali Danska ima nešto komotniju situaciju u odnosu na ostale jer je pobijedila dvije utakmice u gostima”, zaključio je Dalić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri