Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Značajno priznanje

Iva Olivari
delegatkinja na
finalu ženskog Eura

31.07.2022.
Iva Olivari delegatkinja na finalu ženskog Eura
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Team managerica hrvatske A reprezentacije, Iva Olivari, obnašala je funkciju delegatkinje Uefe na spektakularnom finalu ženskog Eura koje je odigrano na prepunom Wembleyju.

Na završnom susretu Europskog prvenstva, u kojem su snage odmjerile velesile ženskog nogometa, Engleska i Njemačka - pri čemu je naslov osvojila domaća Engleska, pobjedom 2:1 nakon produžetaka - čast obavljanja najviše dužnosničke funkcije pripala je djelatnici Hrvatskog nogometnog saveza, Ivi Olivari. Uloga delegata obuhvaća kontrolu i nadgledanje svih aspekata organizacije utakmice - u ovom slučaju najveće utakmice europskog ženskog reprezentativnog nogometa.

Olivari je 2020. godine bila delegatkinja na finalnoj utakmici Lige prvakinja, pa je sada objedinila dva najveća finala u europskom ženskom nogometu.

"Zaista je bila iznimna čast biti delegatkinja na ovom velikom finalu. Zahvalna sam Uefi što je prepoznala moj dosadašnji rad te Hrvatskom nogometnom savezu koji mi je uvijek bio velika podrška - od predsjednika Šukera koji me svojedobno predložio za funkciju delegatkinje do predsjednika Kustića koji daje maksimalnu podršku djelatnicima Saveza kako bi i izvan Hrvatske dobro predstavljali naš nogomet", izjavila je Olivari.

Osim na finalnoj utakmici, Olivari je bila delegatkinja na tri utakmice grupne faze te na polufinalnoj utakmici između Engleske i Švedske.

Finale je bilo vrhunac izvanrednog Europskog prvenstva:

"UEFA i Engleski nogometni savez (FA) uložili su iznimno puno truda kako bi ovaj EURO bio najbolji u povijesti. Okolnosti za finale nisu mogle biti bolje - kultni stadion, pune tribine i dvije velike nogometne nacije - pa je samim time i odgovornost da sve prođe na najvišoj razini bila velika. Drago mi je što je s te organizacijske strane sve zaista bilo u najboljem redu, na čemu treba čestitati Uefi kao organizatoru te FA-u kao domaćinu. Imam priliku često biti na velikim natjecanjima s muškom reprezentacijom te slobodno mogu reći da je, organizacijski gledano, ovo finale bilo na razini muških europskih i svjetskih prvenstava što je novi dokaz da ženski nogomet velikim koracima ide naprijed", zaključila je Olivari.

Hrvatski nogomet je na finalu predstavljao i dr. Zoran Bahtijarević, dugogodišnji liječnik hrvatske reprezentacije koji danas obavlja funkciju voditelja medicinskog odjela Uefe. Povjerenik za sigurnost HNS-a, Miroslav Marković, bio je časnik za sigurnost na utakmicama grupne faze natjecanja.

Na utakmici Nizozemska - Švedska u grupnoj fazi natjecanja, tri službene osobe Uefe bile su iz Hrvatske - delegatkinja Iva Olivari, časnik za sigurnost Miroslav Marković te kontrolorka suđenja Blaženka Logarušić.

foto: Arhiva HNS

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Danska

22.09.2022.