Razvoj talenata

Čelnici HNS-a ugostili Fifinog predstavnika Geda Roddyja

11.08.2022.

Čelnici HNS-a ugostili Fifinog predstavnika Geda Roddyja
Foto: HNS

Čelnici Hrvatskog nogometnog saveza, predvođeni predsjednikom Marijanom Kustićem, ugostili su u sjedištu krovne organizacije hrvatskog nogometa Fifinog predstavnika Geda Roddyja, voditelja projekta Razvoj talenata nacionalnih saveza.

 

Osim Kustića, delegaciju HNS-a predstavljali su i izvršni direktor Tomislav Svetina, tajnik Vladimir Iveta, tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa, odnosno predsjednikov savjetnik Zorislav Srebrić. 

“Izuzetna nam je čast ugostiti visokog dužnosnika Fife, gospodina Geda Roddyja, drago mi je da je prepoznao činjenicu da Hrvatski nogometni savez posvećuje iznimnu pažnju razvoju mladih talenata. Vjerujem da ćemo sprovođenje u djelo Fifinog projekta još više pridonijeti prepoznavanju novih talenata s perspektivom da isti jednog dana dostignu reprezentativnu razinu”, rekao je predsjednik HNS-a, Marijan Kustić.

Foto: HNS

“Velika zahvala predsjedniku Kustiću i svima u Hrvatskom nogometnom savezu na lijepoj dobrodošlici. Kad je u pitanju naš projekt, izuzetno sam zadovoljan činjenicom da je Hrvatska značajan sudionik. Iako Fifa već izvjesno vrijeme provodi ovaj projekt, on ima i svoju budućnost. Uvjeren sam da će novi mladi talentirani igrači pronaći svoj put kao i oni prije njih, Fifa je tu da podrži nacionalne saveze u provođenju ovog projekta. Ovo je moj prvi posjet Hrvatskoj, ali siguran sam da je ovo samo početak i da ćemo se još puno puta sretati jer imamo velike planove. Uostalom, ovaj se projekt već provodi u dijaspori, u SAD-u i Kanadi, ubuduće ćemo ga provoditi i u Australiji. Jednako tako, u idućih tri do pet godina planiramo početi provoditi puno drugih projekata. I na kraju, Hrvatska je predivna zemlja, ljudi na stadionima, u kafićima i na ulicama vrlo gostoljubivi i susretljivi. Moji su dojmovi fantastični i jedva čekam opet vas posjetiti”, poručio je Ged Roddy. 

U trodnevnom boravku u Hrvatskoj Roddy je održao nekoliko sastanaka s ciljem daljnjeg planiranja i realizacije projekta, voditelj kojega je u kontekstu HNS-a, Hrvoje Hrkač, administrator natjecanja mlađih uzrasta i menadžer za organizaciju utakmica mlađih uzrasta, ženskih reprezentacija i futsalskih reprezentacija.

Foto: HNS

Roddy je razgovarao sa Stipom Pletikosom u kontekstu organizacije nacionalnih kampova za dijasporu, s voditeljem Akademije HNS-a, Borisom Kublom, o sustavu edukacije, s tajnikom ženskih i futsalskih reprezentacija, Denisom Lukšom, odnosno koordinatorom za ženski nogomet, Božidarom Miletićem, o razvoju ženskog nogometa i natjecanja, a s Grassroots menadžerom, Antoniom Grahovcem, o nacionalnim natjecanjima mladeži.

Roddy je tijekom boravka u Hrvatskoj posjetio i ljetni kamp HNS-a u Ludbregu, gdje se susreo s glavnim instruktorom Petrom Krpanom, odnosno izbornicima U-15 i U-16 reprezentacija, Sretenom Ćukom i Robertom Jarnijem.

Foto: HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri