Novi izbornik U-17 reprezentacije

Jarni: “Nadam se da ću svojim iskustvom pomoći igračima u njihovom razvoju”

12.08.2022.

Jarni: “Nadam se da ću svojim iskustvom pomoći igračima u njihovom razvoju”
Foto: Mario Ćužić

Mlada hrvatska U-17 reprezentacija okupila se danas u Zagrebu uoči nastupa na međunarodnom turniru Telki kup u okolici Budimpešte od 16. do 20. kolovoza.

 

Do odlaska u Mađarsku reprezentacija će trenirati u Ludbregu, gdje se proteklih dana održavao ljetni kamp Hrvatskog nogometnog saveza za U-15 i U-16 reprezentaciju.

Na popisu za Telki kup novog izbornika U-17 reprezentacije, Roberta Jarnija, našli su se sljedeći igrači: Jan Hlapčić (Osijek), Niko Fridl (Hajduk), Ante Sušak (Dinamo), Branko Pavić (Dinamo), Ante Utrobičić (Lokomotiva), Marino Skelin (Hajduk), Dominik Babić (Osijek), Antonio Kujundžić (Dinamo), Antonio Baždarić (Lokomotiva), Bartol Kardum (Lokomotiva), Josip Cundeković (Gorica), Filip Živković (Osijek), Sergej Levak (Osijek), Duje Reić (Hajduk), Ivan Bikić (Šibenik), Tin Miljak (Dinamo), Rajan Žlibanović (Rijeka), Marin Ćalušić (Hajduk), Noa Skoko (Hajduk), Toni Majić (Dinamo), Gabriel Jureško (Dinamo), Mihael Letica (Slaven Belupo), Leo Rimac (Dinamo), Roko Valinčić (Rijeka) i Sven Sopić (Dinamo).

Hrvatska U-17 reprezentacija 16. kolovoza (17 sati) igra protiv Turske, 18. kolovoza (17 sati) protiv Mađarske, a 20. kolovoza (11 sati) protiv Islanda.

“Imali smo određenih problema jer je ozlijeđena nekolicina igrača na koje smo računali. Bez obzira na sve, pokušat ćemo na Telki kupu napraviti što bolji rezultat. Uoči nastupa ćemo nekoliko dana trenirati u Ludbregu i bolje se upoznati, iskristalizirati momčad i pripremiti se za tri utakmice”, kaže Robert Jarni, koji je, poslije izvjesna vremena, opet dio sustava.

“Drago mi je da sam opet dio sustava i da mogu raditi s našim perspektivnim mladim igračima. Kad je u pitanju U-16 reprezentacija, ima tu vrlo interesantnih igrača, naravno da je najvažniji njihov razvoj u klubovima jer na kampovima ih vidimo na desetak treninga. Naravno, mi na kampovima ovakvog tipa možemo steći uvid tko je talentiraniji, ali oni su u pubertetskim godinama, a to je najosjetljivije razdoblje u razvoju mladih nogometaša. Oni su danas klinci, a za nekoliko godina bit će ljudi. U tom kontekstu se jako trudimo, puno razgovaramo, objašnjavamo im stvari koje ih čekaju, koje im se mogu dogoditi jer ne bismo željeli da upadnu u zamku. Za sad je sve prošlo super, atmosfera je bila fantastična, dečki su bili poslušni, poštivali dogovore, trudili su se maksimalno”.

Mladi hrvatski talenti na početku svog reprezentativnog puta imaju priliku učiti od slavnog hrvatskog reprezentativca koji je ostvario veliku klupsku i reprezentativnu karijeru.

“Ne gledam to u kontekstu cijene li oni mene kroz prizmu moje igračke karijere, ja sam tu da im pomognem u smislu njihovog igračkog razvoja. I ne samo ja, sa mnom u stožeru su Nenad Pralija i Kazimir Vulić, koji su također imali odlične karijere. Imamo puno iskustva i smatram da im puno možemo pomoći pravim savjetima, a na njima je hoće li to prihvatiti ili ne. Ako voliš nogomet, dat ćeš sve u to, koncentrirat ćeš se samo na to i ostavit ćeš vanjske utjecaje jer… Jednog dana možeš otići u veliki klub, a to možeš postići samo ako si jako uporan. Rekao sam dečkima da san prestaje onog trenutka kad odustanu. To je poanta”, zaključio je Jarni.

Foto: Mario Ćužić

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri