Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Reprezentacija > Futsal > U-19 (M)

Velika podrška

Predsjednik Kustić
posjetio futsalsku
U-19 reprezentaciju
uoči nastupa na Euru

01.09.2022.
Predsjednik Kustić posjetio futsalsku U-19 reprezentaciju uoči nastupa na Euru
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, posjetio je u Velikoj Gorici mladu futsalsku U-19 reprezentaciju uoči nastupa na predstojećem Europskom prvenstvu u Jaénu.

 

Prvi čovjek HNS-a ohrabrio je izbornika Duju Maretića, njegov stožer i hrvatske reprezentativce pred skorašnje nastupe na Euru, poželjevši im dobre igre i rezultate. Uz prvog čovjeka hrvatskog nogometa, reprezentativce su pozdravili glavni iknstruktor, Petar Krpan, odnosno koordinator futsalskih reprezentacija, Boris Durlen.

“Izuzetno smo ponosni na činjenicu što ćete predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu, plasman na europsku smotru još jedan je dokaz sustavnog rada u HNS-u, ali i vašeg talenta. Još uvijek se s radošću sjećamo uspjeha vaših prethodnika koji su u Latviji 2019. godine osvojili europsko srebro. Ne želimo pred vas stavljati rezultatski imperativ, ali silno vjerujemo u vaše kvalitete i nadamo se plasmanu u poluzavršnicu”, poručio je prvi čovjek hrvatskog nogometa, Marijan Kustić.

Hrvatska reprezentacija put Španjolske kreće u petak, 2. rujna, a na konačnom popisu izbornika Duje Maretića našli su se Branko Artić (Jesenje), Toni Borčić (Split), Dominik Čičić (Split), Lovro Cigler (Uspinjača Gimka), Duje Dragičević (Vrgorac), Domagoj Đurković (Brod 035), Josip Govorko (Vrgorac), Filip Josipović (Aurelia), Gabrijel Lasić (Novo Vrijeme), Marko Pest-Mundvajl (Aurelia), Romeo Sušac (Aurelia), Mate Vrdoljak (Universitas), Ivan Vukosav (Vrgorac) i Tonino Zorotović (Olmissum).

foto: Drago Sopta/HNS

“Zadovoljan sam odrađenim pripremama u Delnicama, imali smo fantastične uvjete i na tome smo izuzetno zahvalni rukovodstvu HNS-a. Igrači su došli u dobrom fizičkom stanju, prošavši prethodno program koji im je pripremio kondicijski trener Domagoj Čondić. U Delnicama smo se mogli posvetiti tehničko-taktičkim elementima u kontekstu zahtjeva koji su pred nama”, kaže izbornik Duje Maretić, koji se nije pretjerano želio baviti prognozama.

“Teško je bilo što predvidjeti s obzirom na to da u Jaénu igra osam najboljih europskih reprezentacija. Španjolska je, naravno, apsolutni favorit naše skupine i reprezentacija koja je svijet za sebe. Međutim, ne želimo im to priznati dokle god to ne potvrde na terenu. Prva utakmica protiv Ukrajine će, po svemu sudeći, biti ključ našeg plasmana u polufinale. Riječ je o kvalitetnoj reprezentaciji koja igra vrlo agresivno, ali nadam se da ćemo znati odgovoriti na pravi način i na kraju mi biti ti koji ćemo slaviti”, zaključio je Maretić.

Reprezentacija je jutros otputovala za Španjolsku, a u prvoj fazi natjecanja očekuju utakmice protiv Ukrajine (4. rujna, 13:30), Španjolske (5. rujna, 21:00) i Rumunjske (7. rujna, 13:30).

foto: Drago Sopta/HNS

Učitaj više