Kvalifikacije za SP 2023

Hrvatska protiv Švicarske u Karlovcu, oprašta se Iva Lažeta

01.09.2022.

Hrvatska protiv Švicarske u Karlovcu, oprašta se Iva Lažeta
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska ženska reprezentacija u petak u Karlovcu od 19 sati protiv Švicarske igra pretposljednju kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

 

Izabranice Nenada Gračana očekuje dvoboj s drugoplasiranom ekipom skupine G, koji će u prvom redu biti obilježen oproštajem od reprezentacije Ive Lažeta, koja će upisati 95. nastup i oprostiti se od nacionalnog dresa, ali i zaključiti bogatu igračku karijeru.

“Očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica protiv ekipe koja je bila u završnici Europskog prvenstva. Švicarska je apsolutni favorit, ali dokle god postoji prilika pokušat ćemo je iskoristiti i protivnicama pomrsiti račune. A što se tiče Ive, svima nam je žao što je donijela takvu odluku, ali istu moramo prihvatiti i respektirati i jednako tako zahvaliti joj na svemu što je napravila za hrvatski ženski nogomet, u kojem će, nadam se, ostati i dalje, ali u nekoj drugoj ulozi”, rekao je izbornik Nenad Gračan.

Hrvatska će kvalifikacijski ciklus zaključiti gostovanjem protiv Litve u Vilniusu 6. rujna, a u kadru za ove akcije našle su se sljedeće igračice: Doris Bačić (Levante Las Planas), Stephanie Bukovec (Split), Ana Filipović (Dinamo), Petra Mikulica (Split), Ana Jelenčić (Parma), Barbara Živković (Osijek), Leonarda Balog (St. Pölten), Lucia Domazet (Split), Katarina Pranješ (Split), Janja Čanjevac (Hajduk), Iva Lažeta (Split), Anela Lubina (Osijek), Petra Pezelj (Split), Tea Krznarić (LASK), Ivana Kirilenko (Donat), Ella Ljuština (Grasshoppers), Helena Spajić (Dinamo), Andrea Glibo (Sturm), Ivana Rudelić (Bayern), Ana Maria Marković (Grasshoppers), Kristina Smilja Marković (Grasshoppers), Nika Petarić (Dinamo), Laura Kopić (Dinamo) i Marija Kunštek (Osijek).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri