Euro U-19 u futsalu

Hrvatska na otvaranju poražena od Ukrajine

04.09.2022.

Hrvatska na otvaranju poražena od Ukrajine
Foto: UEFA / Sportsfile

Mlada hrvatska futsalska U-19 reprezentacija otvorila je nastup na Europskom prvenstvu u Jaénu porazom od Ukrajine (4:6).

 

Izabranici Duje Maretića na sjajan su način okončali prvo poluvrijeme, bez obzira što su u utakmicu ušli s rezultatskim zaostatkom uslijed pogotka Dychuka (1’). Uslijedio je uraganski preokret u režiji strijelaca Josipovića (5’), Pesta-Mundvajla (8’), Sušca (18’-10m) i Čičića (19’).

Nastavak je, međutim, ponudio sasvim drukčiju sliku. Ukrajinci su dvama pogocima u 28. minuti (Malynovskyi, Kvasnii) najprije smanjili prednost, a onda i uspjeli izjednačiti rezultat preko Semenchenka (31’).

Uslijedilo je razdoblje izjednačene igre prije negoli se dogodio potpuni preokret ukrajinske momčadi koja je povela pogotkom Smetanenka (37’), a onda i zapečatila pobjedu drugim pogotkom Kvasniija (38’).

“Žao mi je zbog poraza jer znam koliko ovi dečki mogu, a mogu puno više od ovoga. Iako je rezultat poslije prvog poluvremena bio možda preizražen u našu korist s obzirom na zbivanja na terenu, činjenica je da smo u nastavak utakmice krenuli s tri pogotka prednosti. Na žalost, u drugome poluvremenu prestali smo igrati i biti agresivni, mišljenja sam da smo se možda prestrašili pobjede. Jednostavno, psihološka blokada nas je orijenirala na obranu, koliko god smo se stožer i ja trudili igrače opustiti i ohrabriti da nastave igrati kao u prvom poluvremenu… Naravno, pitalo se nešto i Ukrajince koji su bili fantastični. Nećemo se predati, sutra je novi dan, protiv Španjolske i Rumunjske u zadnjem kolu tražit ćemo priliku za prolaz u polufinale”, rekao je poslije Duje Maretić.

Foto: UEFA / Sportsfile

Hrvatska u ponedjeljak od 21 sat protiv Španjolske igra drugu utakmicu u skupini.

UKRAJINA - HRVATSKA 6:4

JAEN Olivo Arena. Suci: Damian Grabowski (Poljska), Viktor Bugenko (Moldova), Giulio Colombin (Italija). Strijelci: 1:0 Dychuk (1'), 1:1 Josipović (5'), 1:2 Pest-Mundvajl (8'), 1:3 Sušac (18'-10m), 1:4 Čičić (19'), 2:4 Malynovskyi (28'), 3:4 Kvasnii (28'), 4:4 Semenchenko (31'), 5:4 Smetanenko (37'), 6:4 Kvasnii (38'). Žuti kartoni: Sušac, Pest-Mundvajl (Hrvatska). 

HRVATSKA: Vrdoljak, Cigler, Čičić, Sušac Josipović, Vukosav, Borčić, Dragičević, Đurković, Govorko, Lasić, Pest-Mundvajl, Artić, Zorotović.

Foto: UEFA / Sportsfile
 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri