Prihod od ulaznica u dobrotvorne svrhe

Podržite mlade Vatrene i osobe s trisomijom 21

12.09.2022.

Podržite mlade Vatrene i osobe s trisomijom 21

Hrvatska mlada reprezentacija u Puli igra prvu od dvije odlučujuće utakmice za plasman na U-21 Europsko prvenstvo 2023. godine, a Hrvatski nogometni savez, grad Pula, NK Istra 1961 i NSŽI zajednički će donirati sav prihod od prodaje ulaznica rehabilitacijskom centru "Down sindrom centar Pula", koji pruža rehabilitacijske terapije i druge usluge djeci i odraslima sa sindromom Down.

Izbornik Igor Bišćan i hrvatska U-21 reprezentacija u lipnju su osigurali drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini za U-21 Europsko prvenstvo te ih od plasmana na završni turnir dijele dvije dokvalifikacijske utakmice protiv mladih Danaca. Prva od dvije utakmice bit će odigrana na pulskom stadionu Aldo Drosina te je na rasporedu 23. rujna, s početkom u 18 sati.

U sklopu navedene utakmice, Hrvatski nogometni savez, grad Pula, NK Istra 1961 i Nogometni savez županije Istarske donirat će prihod od prodaje ulaznica rehabilitacijskom centru "Down sindrom centar Pula", jedinoj ustanovi u Hrvatskoj koja je specijalizirana za pružanje terapijskih usluga i drugih vrsta podrške osobama s trisomijom 21.

"Hrvatski nogometni savez već duži niz godina kroz Zakladu Vatreno srce i druge društveno-odgovorne projekte podržava akcije koje pomažu djeci sa zdravstvenim problemima i s genetskim bolestima. Proteklih godina surađivali smo i s Hrvatskom zajednicom za Down sindrom te često na utakmicama imamo priliku ugostiti članove lokalnih udruga za osobe s trisomijom 21. Stoga nam je posebno drago što u sklopu ove važne utakmice u Puli možemo nastaviti s akcijama i projektima na ovom području te zajedno s gradom Pulom i Istrom 1961 prikupiti sredstva za rehabilitacijski centar u Puli. Mlada reprezentacija u Puli zaista uvijek ima odlične uvjete te i ovim putem zahvaljujem gradu Puli, ŽNS Istarske županije na čelu s predsjednikom Darkom Raićem Sudarom i našem domaćinu Istri 1961 na gostoprimstvu te na podršci ovoj akciji. Pozivam navijače hrvatske reprezentacije da u što većem broju dođu podržati mlade Vatrene u ovoj ključnoj utakmici te da nam pomognu prikupiti sredstva za pomoć pulskom centru za sindrom Down," poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Pula je sretno mjesto za Hrvatsku U-21 kada se radi o ključnim utakmicama za odlazak na europska prvenstva. U listopadu 2018. godine mladi su Vatreni napravili ključni korak prema prvom završnom turniru nakon 15 godina pobjedom protiv Grčke na Aldo Drosini (2:0) te su plasman osigurali gostujućom pobjedom u San Marinu, dok su u studenom 2020. godine plasman na završnicu u Sloveniji i Mađarskoj osigurali visokom pobjedom protiv Litve (7:0).

"Ovo je jedan od onih događaja koje želimo u našem gradu. Imamo reprezentativan stadion i publiku koja voli nogomet i reprezentaciju. Sam po sebi dvoboj je atraktivan, važan i vjerujem i pozivam sve generacije da dođu i podrže naše mlade reprezentativce. Događaj imahumanitarni karakter pa je to motiv više. Pula će, siguran sam, biti najbolji domaćin", rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

"Grad Pula i stadion Aldo Drosina posebno su mi dragi zbog sjećanja na plasman na prošlo Europsko prvenstvo, a ovdje sam imao i sreću osvojiti Hrvatski nogometni kup kao trener Rijeke. U Puli uvijek imamo odlične uvjete te smo i zbog toga zadovoljni što baš ovdje igramo ovu iznimno važnu utakmicu. Naravno, ponosni smo i sretni kada kroz utakmice i druge aktivnosti možemo pomoći najmlađima te pozivam navijače da u što većem broju dođu na utakmicu kako bismo kroz prodaju ulaznica skupili što veći iznos za pomoć rehabilitacijskom centru za osobe s trisomijom 21," poručio je izbornik hrvatske mlade reprezentacije Igor Bišćan.

 

Informacije o prodaji ulaznica

Raspored prodaje

Ulaznice će biti dostupne putem interneta od 15. rujna u 10 sati na sljedećoj poveznici:
https://ulaznice.hr/r/NK_Istra_1961

Ulaznice će biti dostupne i na blagajni kod sjeverne tribine stadiona Aldo Drosina, u sljedećim terminima:

- 20. rujna - 22. rujna: od 9 do 12 sati te od 16 do 19 sati
- 23. rujna (dan utakmice): od 12 sati do kraja prvog poluvremena

Cijene ulaznica

Zapad: 40 kn
Istok: 20 kn
Jug (tribina za gostujuće navijače): 40 kn

 

Informacije o rehabilitacijskom centru "Down sindrom centar Pula"

Centar za rehabilitaciju "Down sindrom centar Pula" je nevladina i neprofitna ustanova socijalne skrbi osnovana 2005. godine te je prva i jedina ustanova ove vrste u Hrvatskoj. Ustanova pruža usluge korisnicima od ranog djetinjstva do odrasle dobi, a sve aktivnosti i tretmani osmišljeni su po načelima multidisciplinarnog pristupa i individualnog rada s korisnikom na područjima fizikalne, radne, logopedske, pedagoške i edukacijsko-rehabilitacijske terapije, uz aktivno uključenje roditelja u sam proces rehabilitacije. Rehabilitacijski proces okrenut je jačanju svih mogućnosti djeteta te socijalizaciji i integraciji u život u lokalnoj zajednici u najvećoj mogućoj mjeri

"Veselimo se nastavku dugogodišnje suradnje Down sindrom centra Pula s Hrvatskim nogometnim savezom. Naši korisnici su veliki navijači Vatrenih i redovito prate utakmice, a Savez i reprezentativci su uvijek imali vremena, ljubavi i pažnje za osobe sa sindromom Down kada su igrali ili bili na pripremama u Istri. Zajedno ćemo bodriti mladu reprezentaciju na utakmici protiv Danske, a ovim putem pozivamo sve Puležanke i Puležane da također dođu na stadion i navijanjem pridonesu pobjedi reprezentacije", poručila je ravnateljica Ines Nemet Butorac.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri