Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Reprezentacija > Futsal > Muška

Nova natjecateljska sezona

Marinko Mavrović
objavio popis igrača
za prijateljsku
utakmicu s Francuskom

12.09.2022.
Marinko Mavrović objavio popis igrača za prijateljsku utakmicu s Francuskom
foto: Getty Images
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Izbornik hrvatske futsalske reprezentacije, Marinko Mavrović, objavio je popis igrača za prijateljsku utakmicu s Francuskom u Lavalu 17. rujna.

 

Na Mavrovićevom popisu našli su se sljedeći igrači: Zoran Primić (Square), Filip Bašković, Toni Jelavić (Novo Vrijeme), Božo Sučić (Universitas), Josip Jurlina, Duje Kustura, Antonio Sekulić, Marko Kuraja (Olmissum), David Mataja, Niko Vukmir (Futsal Pula Stanoinvest), Dario Marinović (Square), Mateo Mužar, Luka Perić i Kristijan Čekol (Futsal Dinamo).

Reprezentacija će se okupiti u Ivaniću u ponedjeljak, 12. lipnja, a susret s Francuzima poslužit će kao svojevrsna uvertira pred nastupe u kvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo 2024. godine protiv Mađarske i Izraela.

“Okrenuli smo novu stranicu, u novu natjecateljsku sezonu ulazimo s novim stožerom i pomlađenom reprezentacijom. Novi članovi stožera su treneri Kujtim Morina, Martinac i Marušić, odnosno analitičar Šoštar, a u kadru reprezentacije više nisu Luketin, Kanjuh, Perišić, Matošević, Novak i Josip Suton. Odlučili smo napraviti smjenu generacija, a ovom prilikom zahvaljujem se igračima koji više neće biti dio reprezentacije, a koji su dali značajan doprinos u proteklom razdoblju. Naravno da će sve njih teško biti nadomjestiti preko noći, ali svaki novi početak je težak. Trebat će vremena i strpljenja, iako su pred nama veliki izazovi. Pokušat ćemo se plasirati na svjetsko prvenstvo koje nismo izborili 22 godine, ali naš je prioritet Europsko prvenstvo 2026. godine do kojega bi ovi mladi igrači trebali steći dovoljno iskustva da bi Hrvatska tamo bila konkurentna”, rekao je Marinko Mavrović, koji u Francuskoj neće moći računati na trojicu stožernih reprezentativaca.

“Zbog obiteljskih razloga neće biti Franca Jelovčića, a Kristijan Postružin i Matej Horvat oporavljaju se poslije operativnih zahvata na koljenu”, zaključio je Mavrović.

Učitaj više