Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Reprezentacija > Futsal > U-19 (M)

Poreč domaćin

Hrvatska domaćin
Europskog prvenstva u
futsalu za igrače do
19 godina

20.09.2022.
Hrvatska domaćin Europskog prvenstva u futsalu za igrače do 19 godina
foto: UEFA / Sportsfile
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Hrvatska će u rujnu 2023. godine biti domaćin Europskog prvenstva u futsalu za igrače do 19 godina.

 

Odluka je to Izvršnog odbora Uefe, koji je treće izdanje europske futsalske smotre za igrače do 19 godina dodijelio Poreču. Sve utakmice igrat će se u dvorani Žatika, koja je izgrađena za Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009. godine.

"Raduje nas odluka Izvršnog odbora Uefe te zahvaljujemo predsjedniku Čeferinu i rukovodstvu Uefe na povjerenju. Hrvatska se dokazala kao odličan domaćin na Euru u futsalu 2012. godine, kao što se i naša U-19 reprezentacija istaknula srebrnom medaljom na Euru prije dvije godine. Hrvatska ima snažnu tradiciju malog nogometa, u Poreču imamo krasnu dvoranu i kvalitetne uvjete te ne sumnjam da ćemo organizirati izvrsno natjecanje i time opravdati ovu odluku Uefe”, rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić.

Hrvatskoj kao domaćinu, na Euru će se pridružiti još sedam pobjednika glavne kvalifikacijske runde koja će se održati od 21. do 26. ožujka iduće godine. Ždrijeb kvalifikacijskih skupina bit će održan 3. studenog ove godine, a preliminarna kvalifikacijska runda igrat će se od 17. do 22. siječnja. 

Španjolska je osvojila prva dva izdanja europske smotre, nedavno u svojstvu domaćina u Jaénu, odnosno 2019. godine u Rigi pobjedom nad Hrvatskom koja je osvojila srebrno odličje.

Učitaj više