Vatreni slavili u Zagrebu

Sosa i Majer za pobjedu nad Danskom i uspon na vrh

22.09.2022.

Sosa i Majer za pobjedu nad Danskom i uspon na vrh
Foto: Drago Sopta/HNS

U pretposljednjoj utakmici Skupine A1 Lige nacija Hrvatska je u Zagrebu dočekala Dansku te uzela tri boda i zauzela prvo mjesto na tablici.

HRVATSKA - DANSKA 2:1 (0:0)
Liga nacija, Skupina A1.
Stadion Maksimir, Zagreb.

Sudac: D. Massa (Italija)

Strijelci: 1:0 - Sosa (49'), 1:1 - Eriksen (77'), 2:1 - Majer (79')

Žuti kartoni: Perišić (36'), Kjaer (57')

Hrvatska: Livaković, Sosa, Gvardiol, Šutalo, Juranović, Kovačić (77' Majer), Brozović, Modrić (90+3' Vida), Perišić (71' Oršić), Pašalić (71' Vlašić), Kramarić (71' Petković). Izbornik: Z. Dalić. 

Danska: Schmeichel, Maehle, Kjaer (72' Jensen), Christensen, Andersen, Delaney (60' Hojlund), Hojbjerg, Wass (60' Kristensen), Eriksen, Skov Olsen (89' Dolberg), Braithwaite (59' Damsgaard). Izbornik: K. Hjulmand.

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija ugostila je Dansku u petoj ovogodišnjoj utakmici Lige nacija, u posljednjoj reprezentativnoj stanci prije Svjetskog prvenstva u Kataru.

U prvom dijelu niti jedna momčad nije popustila u opreznom nastupu. Hrvatski braniči Šutalo i Gvardiol pokušali su zaprijetiti glavom, a s druge je strane Livaković uspio zaustaviti opasne pokušaje Maehlea i Eriksena.

Foto: Drago Sopta/HNS

Prije početka utakmice, predsjednik HNS-a Marijan Kustić i tehnički direktor Stipe Pletikosa uručili su prigodne darove Šimi Vrsaljku, koji se nedavno oprostio od reprezentacije.

Međutim, na početku nastavka, jedna je odbijena lopta stigla do Sose, koji precizno gađa donji kut i s ruba šesnaesterca donosi Hrvatskoj vodstvo. Bio mu je to prvi pogodak u nacionalnom dresu.

Pokušali su potom i Perišić i Modrić i Kovačić, no Danska je uspjela izjednačiti, zahvaljujući izvrsnom udarcu Eriksena iz daljine u 77. minuti.

Foto: Drago Sopta/HNS

Ipak, odmah po svom ulasku u igru, uzvratio je Majer nakon akcije Oršića i Petkovića te još jednim prizemnim udarcem osigurao Hrvatskoj vrijednu pobjedu.

U drugoj utakmici dana Francuska je kod kuće pobijedila Austriju 2:0, a u posljednjem kolu Vatreni gostuju kod Austrije u Beču, dok će Danska dočekati Francusku.

Liga nacija, Skupina A1:
1. Hrvatska 10
2. Danska 9
3. Francuska 5
4. Austrija 4

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri