Optimizam među Vatrenima

Vlašić: “Želimo vratiti Austrijancima za poraz u Osijeku”

23.09.2022.

Vlašić: “Želimo vratiti Austrijancima za poraz u Osijeku”
Foto: Drago Sopta/HNS

Dan poslije važne pobjede nad Danskom (2:1) ozračje u taboru Vatrenih na jutarnjem treningu bilo je, prema očekivanjima, sjajno.

 

Hrvatska je maksimirskim trijumfom protiv vrlo jake danske momčadi preuzela vodstvo na ljestvici skupine 1 A Lige nacija i ima veliku priliku u Beču potvrditi plasman na završni turnir.

“Protiv Danske smo pokazali kvalitetu, bilo je kratkih razdoblja kad su Danci dominirali, ali ne možeš biti glavni 90 minuta, i protivnik mora imati svoje dobro razdoblje”, kaže Nikola Vlašić.

“Austrija? Vidjet ćemo što će izbornik odlučiti. Boli nas taj poraz u Osijeku 0:3 i želimo im se revanširati”.

Vlašić je ljetos promijenio klub, iz West Hama je otišao u Torino u kojem je jedan od najboljih igrača.

“Fizički se osjećam isto, ali mentalno puno bolje. Svakom je igraču najbitnije da igra. Nema ljutnje kad se ne igra. Imamo kvalitetne igrače i nema se tko za što žaliti. Izbornik ima i problema jer imamo vrhunske igrače. Moja pozicija? Nemam problema na koju me god izbornik postavi”.

Mislav Oršić je alternativa Ivanu Perišiću.

“U reprezentaciji svatko ima svoju ulogu, sretan sam što sam ovdje s takvim igračima i kad god dobijem priliku, dat ću sve od sebe da pomognem momčadi”, istaknuo je Oršić, koji je uvjeren da će Hrvatska i u Beču nastaviti s dobrim igrama.

“Boli nas osječki poraz od Austrije, bili smo bolji u prvom poluvremenu i na kraju izgubili 0:3. To je nevjerojatno, nadam se da ćemo im vratiti u Austriji. Mi smo sve ove utakmice odigrali jako dobro, osim te. Ako bude tako i na Svjetskom prvenstvu, ne trebamo se bojati. Jeste li se čuli sa suigračem iz Dinama Robertom Ljubičićem uoči nedjeljne utakmice? On je super dečko i ne voli baš nekakva podbadanja, tako da nismo o tome pričali”, zaključio je Oršić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri