Mladi Vatreni vjeruju u prolaz

Bišćan: "Rezultat jako dobar, čeka nas pakleni posao u Danskoj"

23.09.2022.

Bišćan: "Rezultat jako dobar, čeka nas pakleni posao u Danskoj"
Foto: Mario Ćužić

Izbornik mladih Vatrenih Igor Bišćan prokomentirao je pobjedu svoje momčadi protiv Danske u Puli (2:1), u prvoj utakmici doigravanja za odlazak na EP U-21.

Dobro otvaranje protiv snažne Danske 

"Bila je to jako zahtjevna utakmica protiv stvarno ozbiljnog protivnika, bili smo prisiljeni biti u bloku dobar dio utakmice. Jako smo dobro otvorili utakmicu, dobro djelovali, zabili i drugi gol, vodili smo utakmicu u smjeru u kojem smo željeli. Međutim, Danci stalno stišću, imaju tolike automatizme u igri, nisu nam dali disati, bili smo prisiljeni brzo igrati, brzo misliti. Ne daju suparniku vremena spojiti dva do tri dodavanja i smiriti, a na kraju smo pogodak primili iz krivo udarene lopte"

Dobar rezultat za uzvrat

"Moramo biti realni, rezultat je jako dobar, nije slučajno da su Danci samo zbog gol-razlike ostali iza izvrsne Belgije. Prvi put su primili dva pogotka na utakmici, jako su tvrdi, čvrsti i čeka nas težak zadatak u uzvratu. No, vjerujem da možemo odgovoriti, od prvog dana ovi su dečki pokazali zavidnu razinu karaktera i mentaliteta, sigurno će to pokazati i u Danskoj. Puno smo toga prošli, sami smo si zakomplicirali život, u Norveškoj doživjeli šok, ali osim prvog poluvremena protiv Finske nema im se što zamjeriti. Osjećaj je da smo u stanju otići u Dansku i osigurati EP"

Zamjena Šego - Biuk

"Htio sam imati Šegu na terenu, odradio je lavovski dio posla u sprječavanju napada. Isaksen danas nije pokazao previše, a nedavno je sam pobijedio Lazio. To smo htjeli zatvoriti, a Biuk je dobro iskoristio svoju priliku"

Pakleni posao u Danskoj

"Dobro ćemo analizirati utakmicu, bilo je to dobro iskustvo. Neće biti puno drugačije u Danskoj, ali ne moramo srljati i riskirati, no čeka nas pakleni posao, Igraju visokim tempom i stisnut će nas. Nećemo puno mijenjati, koristit ćemo igrače u formi, i bit će to prava, borbena, ratnička utakmica"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri