Izbornik spušta loptu na zemlju

Dalić: "Čeka nas izuzetno teška bitka, a imamo više ciljeva"

24.09.2022.

Dalić: "Čeka nas izuzetno teška bitka, a imamo više ciljeva"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić govorio je u subotu na konferenciji za medije uoči posljednjeg sraza u Skupini A1 Lige nacija, na gostovanju u Austriji.

Samostalno do Final Foura

"Najvažnije je da odlučujemo sami o sebi, i taj posao moramo odraditi. Ne čekati Francuze, nego pokušati dobiti i bilo bi lijepo završiti Ligu nacija pobjedom i plasmanom na završni turnir. Bude li drugačije, neće nas to poremetiti, mi se spremamo za Svjetsko prvenstvo. Napravili smo puno dobrih stvari i na dobrom smo putu. Očekujem dobru utakmicu, i da sami sebe uvedemo na Final Four"

Promjene u sastavu

"Bit će promjena, da osvježimo momčad, pogotovo u napadu. Bit će to izuzetno teška bitka sutra, a imamo više ciljeva, namjera nam je prvo ostvariti dobar rezultat, a drugi je isprobati što možemo i dati šansu svim igračima, jer nakon ovoga osim Saudijske Arabije nemamo drugih prijateljskih utakmica uoči Svjetskog prvenstva. Erlić se vratio treninzima, ali vidjet ćemo koliko ga je pametno koristiti, da se ne bi dogodila nova ozljeda. Imamo mali problem s Josipom Šutalom, koji je dobio udarac u gležanj"

Središnji napadač

"Sada na popisu imamo četiri napadača, nisu svi istog stila, i moramo tražiti različita rješenja. Nekad nam treba robusni, agresivni napadač poput Budimira, nekad nam treba šmeker poput Petkovića ili Livaje, nekad i Kramarić... sve ovisi kako želimo igrati. Imaju dečki još mjesec i pol dana da nam se pokažu u klubovima"

Euforija

"Kao i uvijek, reći ću da se moramo smiriti i stati na loptu, moramo biti skromni. Euforija vodi u propast, a tragedija još i više. Toga ne smije biti. Pokazali smo kvalitetu, dobru igru, ali to nas ne smije zavarati. Moramo biti još bolji i kvalitetniji, imamo puno prostora za to, imamo širinu i igrače koji to mogu. Kod nas postoji taj problem skakanja iz euforije u tragediju. Znamo što nam je cilj i lijepo je čuti da ljudi vjeruju u nas, no moramo se dokazivati svaki dan, svaki trening i svaku utakmicu. Ne smije biti opuštanja. I ja vjerujem u reprezentaciju, u igrače, i zato moramo maksimalno spustiti loptu na zemlju"

Razlika uoči Rusije i uoči Katara

"Jedna je stvar drugačija i važnija - svi su u prvenstvenom ritmu, i to je dobro. Prije SP-a u Rusiji bili smo na kraju sezone, umorni, potrošeni. Nezgodno je govoriti o pojedincima, kvaliteti i širini, drugi su izbornici slagali onu reprezentaciju koja je išla u Rusiju, ja sam minimalno sudjelovao, a ova je reprezentacija drugačija. No, vidjet ćemo što će biti, nećemo puno o tome, sutra je važna utakmica s Austrijom"

Kompaktnije i agresivnije

"U Osijeku smo primali smo lagane pogotke iz kontre i polukontre. Moramo biti kompaktniji i agresivniji, ali nećemo mijenjati svoj stil. S ovakvom veznom linijom moramo imati posjed lopte i stvarati situacije, to je naša snaga i kvaliteta. Možda nam nedostaje malo više konkretnije završnice, ali i to će doći. Nećemo moći stalno igrati visoki presing, ali moramo njegovati posjed"

Dobro posložena Austrija

"Na početku Lige nacija imali su novog izbornika, igrali novim načinom, igrači su se dokazivali. Austrija je dobro složena reprezentacija, ne znam što se dogodilo u zadnje dvije utakmice. Izrazito poštujemo Austriju, nije ih ni Francuska lako pobijedila. Cijenimo suparnika, izbornik im je vrhunski"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri