U Beču po Final Four

Kovačić: "Za mene posebna utakmica, a Hrvatska treba nastaviti istim tempom"

24.09.2022.

Kovačić: "Za mene posebna utakmica, a Hrvatska treba nastaviti istim tempom"
Foto: Drago Sopta/HNS

Reprezentativni vezni igrač Mateo Kovačić najavio je susret Austrije i Hrvatske, koji za njega ima posebno značenje, a Vatrenima može donijeti završni turnir Lige nacija.

Posebna utakmica s Austrijom

"Meni je odnos s Austrijom poseban, tu sam rođen i tu sam odrastao. Austrija mi je puno dala, tu mi živi obitelj, i to mi je posebna utakmica. Drago mi je vratiti se, osjećaj je lijep"

Uvodni poraz u Osijeku

"Krenuli smo loše, neočekivanim visokim porazom. Ne znamo ni sami što se dogodilo, no pokazali smo karakter i evo nas s deset bodova na vrhu skupine. Čeka nas teška utakmica, moramo biti koncentrirani i igrati svoju igru te pokušati pobijediti"

Kritike i pohvale

"Navikli smo na izražene amplitude kod nas, ali to je i normalno. Nakon katastrofalne utakmice treba kritizirati, kada igramo dobro treba pohvaliti, ali treba i naći neku sredinu. Sigurno nam je nije lako kada igramo loše i kada nas se kritizira, ali i to je sport. Treba pokušati biti bolji u sljedećoj utakmici, i to smo napravili"

Protiv Austrije istim tempom

"Gledamo svoju igru, ali Austrija je odlična momčad. Vidjet ćemo njihove i dobre i loše strane, ali moramo nastaviti igrati istim tempom koji smo do sada pružali"

Liga nacija

"Kad smo prvi u skupini, naravno da nam je ovo natjecanje drago. No, puno je utakmica, ali volimo igrati za reprezentaciju, a kada je rezultat dobar, sve je još ljepše. Velika je stvar imati priliku plasirati se na Final Four, a sutra je prilika da ga potvrdimo"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri