Dečki s ponosom nose dres

Dalić: "Kompletna priča hrvatske reprezentacije"

25.09.2022.

Dalić: "Kompletna priča hrvatske reprezentacije"
Foto: Drago Sopta/HNS

Zlatko Dalić, izbornik Vatrenih, održao je konferenciju za medije poslije pobjede u Austriji (3:1) i osvajanja Skupine A1 Lige nacija.

Borbeno i agresivno do pobjede

"Ovo je velika pobjeda, veliki rezultat. Utakmica je bila teška, otvorili smo sjajno, no Austrija se brzo vratila. Bili smo malo zakočeni, imali problema. no u drugom poluvremenu bila je to prava Hrvatska, pogotovo nakon pogotka. Čestitke dečkima što su borbeno i agresivno izvukli utakmicu, zasluženo smo pobijedili i pokazali smo snagu. Hvala i ovim gledateljima na sjajnoj podršci"

Austrijska kvaliteta

"Austrija je zavrijedila biti u elitnoj skupini, među najboljim reprezentacijama u Europi. Zaista su dobra momčad, ali izborniku im treba vremena da ih posloži, pogotovo u ovako teškoj skupini sa svjetskim prvacima, doprvacima i Dancima. I pritom ih nitko nije lako pobijedio"

Vratar i napadači

"Livaković je dio momčadi, u formi je, on je broj jedan. Što se napadača tiče, imamo ih četvoricu i slagat ćemo ih prema potrebi, prema suparničkim stoperima, prema balansu u paru. Budimir je odradio dobar posao, trebala nam je agresija, Livaja postigao pogodak... uz kvalitetu pokazali smo i trku, bila je to kompletna priča hrvatske reprezentacije. Poteze smo vukli na osnovi svoje igre, ne gledajući suparnika. Izmjene su neminovne, nakon sat vremena pojavi se umor. Austrijanci su nam stvarali probleme, no odradili smo što smo morali. Veseli me izbor igrača na svim pozicijama, odlučivat će detalji. Ništa ne radimo napamet, radimo s ciljem, idejom i vizijom. Znamo što mogu oni koji dolaze. Igrači moraju vjerovati u sebe i čekati svoju šansu"

Ciljevi na Svjetskom prvenstvu

"Imamo dobru reprezentaciju, širinu kadra i možemo se nadati dobrim stvarima u Kataru, no stišavam euforiju. Svjetsko prvenstvo bit će kvalitetnije, igrači će biti u punoj formi. Hrvatska vrijedi i može, učinit će sve da učini svoj narod ponosnim i sretnim. Pritiska nema, uživat ćemo igrajući nogomet pa što bude"

Liga nacija

"Liga nacija prije nam nije bila bajka, a sada idemo na Final Four i imamo šansu osvojiti to natjecanje, to je velika stvar za hrvatski nogomet. To je važan uspjeh, a bit ćemo i u dobroj situaciji u ždrijebu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine"

Ponos

"Mislim da svaki Hrvat može biti ponosan. Dečki s ponosom nose dres, bore se do zadnje kapi znoja. Ja sam sretan, evo kako našoj Hrvatskoj malo treba. Hrvatski sport to nosi, dečki su 'gurali' i kada nije išlo. Hvala svim navijačima, bilo je prekrasno vidjeti ih toliko, slično kao onog dana u Berlinu"

Pohvala stručnom stožeru

"Pohvala mom stožeru na profesionalnom, predanom i ozbiljnom radu. Velika su mi pomoć i veliki dobitak za hrvatski nogomet. Kada stranci vide kakve legende sjede na klupi, koje su odigrale toliko utakmica, postoji poštovanje. Njihov je rad dobar i oni znaju da ja to cijenim"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri