Razmjena iskustava

Djelatnici HNS-a sudjelovali na Uefinoj Grassroots konferenciji u Madridu

26.09.2022.

Djelatnici HNS-a sudjelovali na Uefinoj Grassroots konferenciji u Madridu
Foto: Arhiva HNS

Djelatnici Hrvatskog nogometnog saveza, administrator natjecanja mlađih uzrasta i menadžer za organizaciju utakmica mlađih uzrasta, ženskih reprezentacija i futsalskih reprezentacija, Hrvoje Hrkač, i Grassroots asistentica Helenna Hercigonja Moulton, sudjelovali su na četverodnevnoj Uefinoj Grassroots konferenciji u Madridu.

 

Četverodnevna konferencija prva je takve vrste od 2019. godine i poslije pandemije COVID-19 ponovno je povezala nacionalne saveze iz cijele Europe, ali i Fifine, Uefine i ostale kontinentalne konfederacije, u razmjeni iskustava i prakse, s ciljem određivanja zajedničke vizije budućnosti.

Na konferenciji je organiziran niz radionica, panel rasprava i prezentacija, u kojima je detaljno prikazan napredak u težnji da temelji “najljepše igre” ostanu čvrsti kao i uvijek.

"Kada govorimo o nogometu, prva stvar koja ljudima padne na pamet je profesionalni nogomet. Ima smisla, razina vještine, taktička nadmoć i superzvijezde su stvari koje čine ovaj sport tako velikim, međutim ljudi bi trebali zapamtiti da je ovo samo vrh nogometne piramide koja nikada ne bi dosegla ove visine bez čvrste baze. Kad obratimo pozornost na tu bazu, ona je jednako je fascinantna. Ovdje leže korijeni nogometa. Želim zahvaliti svim sudionicima što brinu o budućnosti nogometa. Vaša predanost, energija i entuzijazam su nevjerojatni”, rekao je predsjednik Uefe, Aleksander Čeferin.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri