Protiv Danske za Europsko prvenstvo

Susret odluke mladih Vatrenih: "Ne idemo se samo braniti"

27.09.2022.

Susret odluke mladih Vatrenih: "Ne idemo se samo braniti"

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija u utorak u danskom Vejleu ima prigodu osigurati svoje mjesto na Europskom prvenstvu U-21.

U prvom ogledu dodatnih kvalifikacija, Hrvatska U-21 pobijedila je u Puli vršnjake iz Danske rezultatom 2:1, pogocima Vidovića i Belje, a za plasman na europsku smotru mora još uspješno odraditi uzvrat u Vejleu.

Međutim, Danska je izrazito zahtjevan suparnik, a izabranici Igora Bišćana ne idu u Dansku samo čuvati pozitivan ishod prve utakmice.

"Pokazali smo da možemo igrati s njima i čvrsto vjerujemo da ćemo se na kraju plasirati na Europsko prvenstvo, što i stvarno zaslužujemo. U prvoj utakmici dobro smo stajali u bloku, dobro smo se kretali i čekali svoju šansu iz protunapada, jer Danska ostavlja puno prostora s obzirom da im krila stoje visoko. Ne trebamo srljati, imamo dobar rezultat, što ne znači da se idemo samo braniti. Mislim da možemo napraviti puno toga", sažeo je vratar mlade reprezentacije Dominik Kotarski.

Na prošlom Europskom prvenstvu, mladi su Vatreni ostvarili povijesni uspjeh, izborivši i prvu pobjedu u skupini i plasman u četvrtfinale, a želi li ponovno među najbolje, trebat će pružiti izvrsnu partiju.

Danska je u svojoj skupini ostala iza prvoplasirane Belgije, a ostale parove doigravanja za Europsko prvenstvo čine još Ukrajina - Slovačka, Češka - Island i Izrael - Republika Irska.

"Zadovoljan sam prvom utakmicom, malo sam imao tremu zbog debija, no kako je utakmica odmicala, sve sam se više opuštao. Danci su baš jako čvrsta momčad, bila je baš jako teška utakmica, što smo znali i u pripremi. Očekujemo jednako težak uzvrat, pripremamo se i na to. Danska mora loviti rezultat i nadamo se da će ostaviti prostor kao i u prvom dvoboju, te da ćemo iskoristiti šanse koje nam se otvore", poručio je Michele Šego.

Utakmica počinje u 18:00 sati, uz prijenos na MAXSportu 1.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri