Početak SuperSport 1. HMNL

Maretić: “Očekujem još neizvjesnije prvenstvo nego prošle sezone“

27.09.2022.

Maretić: “Očekujem još neizvjesnije prvenstvo nego prošle sezone“
Foto: CROPIX

Trima utakmicama 1. kola ovoga petka počinje natjecanje u SuperSport 1. HMNL.

 

Prvo kolo odmah donosi veliki derbi u Omišu u kojem se sastaju Olmissum i Stanoinvest Futsal Pula. Puljani su, podsjetnika radi, proteklog vikenda postali osvajači Superkupa, nagovijestivši da i u novoj sezoni misle vrlo ozbiljno.

“Završnica Superkupa pokazala je da opet možemo očekivati vrlo neizvjesno prvenstvo. Pritom mislim da se naslovu prvaka mogu nadati i ravnopravno boriti čak pet klubova: Novo Vrijeme, Stanoinvest Futsal Pula, Square, Futsal Dinamo te Olmissum, što je uistinu fantastično da je takva kompetitivnost, a najveći benefit bi trebali uživati navijači i gledatelji. U svakom slučaju, kvaliteta lige je iz sezone u sezonu sve bolja, u tom kontekstu očekujem opet vrlo visoku razinu futsala. Sve su momčadi puno uložile u slaganje novih rostera, liga je puna kvalitetnih igrača, sve je podignuto na profesionalnu razinu”, kaže trener Olmissuma i mlade hrvatske U-19 reprezentacije, Duje Maretić, svjestan da njegovu momčad na prvenstvenoj premijeri čeka težak zadatak.

“Puljani u ovom trenutku izgledaju najbolje i zasluženo su osvojili Superkup, Novo Vrijeme, Square i mi još uvijek nismo u pravom natjecateljskom momentu i formi, nama će još trebati otprilike dva tjedna da budemo na optimalnoj razini. To, međutim, ne znači da mislimo biti u podređenom položaju”.

Maretić pritom računa na prednost domaćeg parketa.

“Prošle sezone smo u polufinalnoj seriji dvaput poraženi kod kuće, a prije toga smo dvije godine bili nepobjedivi u našoj dvorani. Želim da u novoj sezoni opet budemo na toj razini. Uvjeren sam da će nas publika bodriti u velikom broju, utakmica će biti u izravnom prijenosu, nema bolje reklame za hrvatski futsal od ovog derbija. Nadam da ćemo na kraju mi biti sretniji i slaviti pobjedu”.

Raspored 1. kola

Petak (30. rujna)

17:30: Torcida - Universitas

18:15: Futsal Dinamo - Square

20:15: Olmissum - Stanoinvest Futsal Pula

Subota (1. listopada)

19:00: Novo Vrijeme - Osijek

19:00: Crnica - Vrgorac

Foto: CROPIX

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri