Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS > Sudačka komisija

Redovne aktivnosti

U Makarskoj održan
32. seminar
futsalskih sudaca

29.09.2022.
U Makarskoj održan 32. seminar futsalskih sudaca
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

U Makarskoj je proteklog vikenda održan 32. Seminar sudaca malog nogometa jedinstvene liste SuperSport 1. HMNL, prve, druge i treće skupine.

 

Seminar je otvorio Ivan Novak, predsjednik Potkomisije za mali nogomet, a sucima se video pozivom obratio i Bruno Marić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a, naznačivši daljnje aktivnosti o suđenju u malom nogometu kako bi ono i dalje bilo uspješno na domaćoj i  pogotovo međunarodnoj sceni, gdje naši suci sude na najvećim natjecanjima (Liga prvaka, europsko prvenstvo, svjetsko prvenstvo). Seminar je počeo izmjenama i dopunama PNI-a za sezonu 2022./2023. i analizom suđenja za proteklu sezonu 2021./2022. Prikazane su video-snimke s odigranih prvenstvenih utakmica Prve i Drugih HMNL.

Obavljena je i teorijska provjera sudaca iz poznavanja PNI (on-line) te video test s 20 klipova. Uspješnost na teorijskoj provjeri je 78,6%,, što svakako mora biti bolje. Na Seminaru su održana i ostala stručna predavanja koja su pripremili Ivan Novak, Edi Šunjić i Marijan Dobrović, instruktori-kontrolori malog nogometa.

Tjelesna provjera svih sudaca održana je u sportskoj dvorani u Makarskoj, pod vodstvom nacionalnog fitness instruktora Draženka Kovačića, uz pomoć njegovog pomoćnika Marijana Dobrovića i ostalih članova Komisije i povjerenika.

foto: Marijan Dobrović

Na seminaru su bila prisutna 52 suca i četiri sutkinje, dakle ukupno 56, što je 63,64% od 88 pozvanih. Iz opravdanih ili neopravdanih razloga seminaru nisu nazočila 32 suca, odnosno 36,36%. Prijedlog je da se ponovljeni seminar, kao i seminar kontrolora, održi 15. listopada u Sesvetama.

Pri dolasku na Seminar podijeljena je i oprema sucima (majica i hlačice), kao i članovima Komisije i povjerenicima 2. HMNL (trenirka i majica). Na ponovljenom seminaru će se podijeliti ostala oprema sucima i kontrolorima.

Završni dio seminara uključivao je donošenje zaključaka i izvješće o postignutim rezultatima uz naputke pred početak natjecanja SuperSport 1. HMNL, uključujući ozbiljan pristup, pridržavanje i primjenu PNI te timski rad sudaca na terenu.

Na seminaru su bili prisutni povjerenici 2. HMNL Dalibor Buljić i Nikola Petir, dok je Andrej Topić opravdao svoj izostanak. Seminarom je rukovodila Komisija u sastavu Ivan Novak, Edi Šunjić, Draženko Kovačić i Marijan Dobrović.

foto: Marijan Dobrović

Učitaj više