Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Grassroots > Veterani

Prvenstvo veterana HNS-a

Sabunjar iz Privlake
do titule u Metkoviću

03.10.2022.
Sabunjar iz Privlake do titule u Metkoviću
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Sabunjar iz Privlake veteranski je prvak Hrvatske na 22. izdanju ovog natjecanja, održanog proteklog vikenda u Metkoviću u organizaciji Komisije za veteranski nogomet Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

 

Nakon što je u veljači postao veteranski prvak u malom nogometu, Sabunjar iz Privlake ponovio je uspjeh i u velikom nogometu. Privlačani su u finalnom susretu, poslije izvođenja jedanaesteraca (4:2), bili uspješniji od domaćina, veterana Neretve iz Metkovića, nakon što je utakmica u osnovnom dijelu okončana bez golova i pobjednika.

Treće mjesto osvojili su veterani Moslavine iz Kutine, koji su poslije izvođenja jedanaesteraca bili uspješniji od momčadi Dugopolja 4:1.

foto: Arhiva HNS

Najbolji igrač turnira je Šime Marković iz pobjedničke momčadi Sabunjar Privlaka, najbolji vratar Zoran Bubalo iz Neretve, a najbolji strijelac Andrija Vuka iz Dugopolja s četiri postignuta pogotka. Na prvenstvu je sudjelovalo 24 momčadi.

Prvenstvu u Metkoviću prisustvovala je i delegacija Hrvatskog nogometnog saveza koju su predstavljali dopredsjednik Mario Smodlaka, ujedno i predsjednik Komisije za veteranski nogomet HNS-a (Milan Rukavina, Gašpar Begonja, Željko Stipanić, Dražen Šimunić, Tomo Pršir, Milan Španjić, Robert Uroić), predsjednikovi savjetnici Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš, predsjednik Nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije Blaž Pezo, odnosno u višestrukoj ulozi Nikša Martinac.

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS
 

Učitaj više