Kvalifikacije za Euro

Hrvatska ženska U-19 reprezentacija svladala Cipar

04.10.2022.

Hrvatska ženska U-19 reprezentacija svladala Cipar
Foto: Drago Sopta/HNS

Mlada hrvatska ženska U-19 reprezentacija pobijedila je Cipar (1:0) u prvoj utakmici prve runde kvalifikacija za Europsko prvenstvo, odigranoj u Puli na stadionu Aldo Drosina.

 

Izabranice Božidara Miletića slavile su minimalnu, ali zasluženu pobjedu koja je stigla u 86. minuti. Petra Mikulica je poslije solo-prodora po lijevoj strani ušla u protivnički šesnaesterac i izborila najstrožu kaznu koju je u pogodak pretvorila kapetanica Sara Ivandić. Neobranjiv udarac završio je u gornjem desnom kutu. 

Foto: Drago Sopta/HNS

“Očekivali smo ovako tešku utakmicu i pripremili se za nju. Zali smo da će biti izuzetno teško ako ne postignemo brzi pogodak, Cipar je bio vrlo kvalitetan u fazi obrane, mi jako dobri u posjedu i dominaciji, ali nismo bili konkretni u završnici. Međutim, cure su bile strpljive do samog kraja, nisu srljale i bezglavo jurile po pobjedu. Na kraju smo dočekali svoju priliku i zasluženo pobijedili. Najbitnije je bilo startati pobjedom i probiti led, vjerujem da ćemo u sljedećoj utakmici biti još bolji”, rekao je izbornik Božidar Miletić.

Hrvatska je igrala u sastavu: Sabo - Barunović, Ivandić, Šaban (90’ Kolčeg) - Prskalo, Blažević (66’ Dubravica), Krznarić, Živković - Mikulica, Iljkić, Novak (78’ Bulum). 

Sljedeću utakmicu hrvatske reprezentativke igraju protiv Crne Gore 7. listopada, također u Puli.

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri