Kvalifikacije za Euro

Hrvatska ženska U-19 reprezentacija ostvarila plasman u elitno kolo

07.10.2022.

Hrvatska ženska U-19 reprezentacija ostvarila plasman u elitno kolo
Foto: Drago Sopta/HNS

Mlada hrvatska ženska U-19 reprezentacija uvjerljivo je pobijedila Crnu Goru (5:0) u drugoj utakmici prve runde kvalifikacija za Europsko prvenstvo i ostvarila plasman u elitno kolo.

 

Izabranice Božidara Miletića slavile su pobjedu zahvaljujući pogocima Antonele Blažević (20’), Barbare Živković (71’), Andree Iljkić (81’), Petre Mikulice (82’) i Tee Šaban (90’).

Posljednju utakmicu prve runde kvalifikacija Hrvatska igra protiv Azerbajdžana u ponedjeljak, 10. listopada, ali ista ne može ugroziti prvo mjesto hrvatske ekipe s obzirom da je Cipar uvjerljivo svladao Azerbajdžanke (4:0).

"Ostvarili smo zacrtani cilj, sa zadovoljstvom mogu konstatirati da je hrvatska ženska U-19 reprezentacija treći put za redom izborila plasman u elitno kolo kvalifikacija. Protiv Crne Gore smo bili puno kvalitetniji, nego u prvom susretu protiv Cipranki, pogotovo kad je u pitanju igra prema naprijed. Bilo je tvrdo, promašili smo puno prilika u prvome dijelu. Naš drugi pogodak je prelomio utakmicu, do kraja su djevojke igrale puno opuštenije i pokazale kvalitetu u završnici. Čestitam im na ovom vrijednom rezultatu, u posljednjoj utakmici protiv Azerbajdžana također idemo na pobjedu, ali nastojat ćemo priliku pružiti igračicama koje su manje igrale. Očito je da smo napredovali i preskočili ligu B, ali još puno moramo raditi kako bismo i u Ligi A postali konkurentni, taj posao je sad ispred nas", rekao je izbornik Božidar Miletić. 

Hrvatska je igrala u sastavu: Sabo (85’ Čutura) - Prskalo, Kolčeg (85’ Džalto), Ivandić, Barunović - Krznarić, Šaban, Blažević (78’ Dubravica) - Mikulica (83’ Bulum), Iljkić (83’ Novak), Živković.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri