Kvalifikacije za SP u futsalu

Nadahnuta Hrvatska u Slavonskom Brodu uvjerljivo svladala Mađarsku

07.10.2022.

Nadahnuta Hrvatska u Slavonskom Brodu uvjerljivo svladala Mađarsku
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska futsalska reprezentacija uvjerljivo je u Slavonskom Brodu svladala Mađarsku (5:1) na otvaranju kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2024. godine.

 

Brođanima se u velikom stilu predstavila značajno pomlađena hrvatska momčad koja je od prve do zadnje minute diktirala ritam i potvrdila osjetnu razliku u kvaliteti dviju reprezentacija. Hrvatska je igrala u jednom dahu, atraktivna u napadu i požrtvovna u fazi obrane. Na radost dobro popunjenih tribina Vijuša koje su na kraju utakmice gromoglasnim pljeskom nagradile Mavrovićeve izabranike.

Posebno je nadahnut bio rođeni Brođanin, Antonio Sekulić, koji je sjajnim potezima oduševljavao svoje sugrađane, ali nepravedno bi bilo zanemariti sjajnu igru ostalih Mavrovićevih izabranika. Posebno je upečatljiva bila slika na kraju utakmice koja zorno dočarava ozračje u hrvatskoj momčadi. Zajednička pjesma na centru terena zagrljenih hrvatskih igrača kao lajt motiv novog početka.

Foto: Drago Sopta/HNS
 

“Uvijek je važno pobjedom otvoriti kvalifikacijski ciklus, drago mi je da smo se sjajnoj publici u Slavonskom Brodu predstavili u jako dobrom izdanju. Mađarska nije bezazlen protivnik, ali dečki su se pridržavali svega što smo se dogovorili u svlačionici i čestitam im na odličnoj igri. Ova nam pobjeda daje veliko samopouzdanje uoči gostovanja u Izraelu. Ono što me posebno raduje kao izbornika jest činjenica da smo pokazali momčadski duh, atmosfera u svlačionici je sjajna, dečki dišu jedan za drugoga i to se vidjelo na terenu”, rekao je poslije utakmice hrvatski izbornik Marinko Mavrović

Pobjedu su na tribinama proslavili i glavni instruktor HNS-a, Petar Krpan, viši predsjednikov savjetnik Zorislav Srebrić, odnosno predsjednik i dopredsjednik Nogometnog saveza Brodsko-posavske županije, Dubravko Galović i Slavko Milković.

HRVATSKA - MAĐARSKA 5:1

SLAVONSKI BROD Dvorana Vijuš. Gledatelja: 1.500. Suci: Miguel Castilho, Ruben Antonio Cardoso Santos, Filipe Goncalo Santos Duarte (svi Portugal). Strijelci: 1:0 Sekulić (10’), 2:0 Čekol (12’), 3:0 Jelavić (16’), 3:1 Harnisch (16’), 4:1 Jurlina (17’), 5:1 Kuraja (25’).

HRVATSKA: Primić, Jelavić, Marinović, Perić, Čekol, Bašković, Vukmir, Kustura, Jurlina, Mužar, Mataja, Kuraja, Sekulić, Sučić. Izbornik: Marinko Mavrović.

MAĐARSKA: Alasztics, Fekete, Rabl, Büki, Pal, Spandler, David, Biro, Komaromi, Nagy, Rutai, Harnisch, Horvath, Kartik. Izbornik: Jozsef Turzo.

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri