Nastavak aktivnosti

Počela druga sezona programa UEFA Playmakers

10.10.2022.

Počela druga sezona programa UEFA Playmakers
Foto: Drago Sopta/HNS

Počela je druga sezona programa UEFA Playmakers koji je nastao u suradnji između Disneyja i Uefe, a koji je Hrvatski nogometni savez počeo provoditi 1. ožujka s ciljem promocije ženskog nogometa.

 

Program Playmakers zamišljen je kao jednostavan i zabavan uvod u nogomet i sport kroz treninge koji prate radnju Disneyjevih animiranih filmova, a u drugoj sezoni ponovno prati radnju animiranog filma Snježno kraljevstvo 2.

Program je namijenjen djevojčicama u dobi od 5 do 8 godina i prilagođen i onim djevojčicama koje nikad nisu igrale nogomet ili sudjelovale u nekom sportu. Roditelji i dalje mogu prijaviti svoje djevojčice za sudjelovanje u navedenom izdanju ovdje, a na istoj poveznici naći će se i popis svih centara.

U prvoj sezoni na treninzima diljem Hrvatske sudjelovale su 902 djevojčice, u NS Osijek 314 igračica (Bizovac, Slavonski Brod, Vinkovci, Osijek, Županja, Požega), u NS Rijeka 88 igračica (Rijeka, Čavle, Medulin, Pula), u NS Sjever 114 igračica (Varaždin, Lepoglava, Čakovec, Šenkovec, Koprivnica), u NS Split 246 igračica (Split, Kaštela, Dubrovnik, Metković, Zadar), a u NS Zagreb 140 igračica (Karlovac, Pregrada, Velika Gorica, Zagreb). Sedamdesetak polaznica, kojima je ovo bilo prvo nogometno iskustvo, nastavilo je trenirati nogomet u ženskim klubovima.

Druga sezona nastavit će se i na proljeće 2023. godine i pratiti radnju animiranog filma Moana.

Dio atmosfere na treninzima u različitim dijelovima Hrvatske možete pogledati u fotogaleriji na sljedećoj poveznici.

Podsjetnika radi, ambasador projekta je proslavljeni bivši hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar.

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri