Kvalifikacije za Euro

Hrvatska ženska U-19 reprezentacija s maksimalnim učinkom okončala prvu rundu

10.10.2022.

Hrvatska ženska U-19 reprezentacija s maksimalnim učinkom okončala prvu rundu
Foto: Arhiva HNS

Hrvatska ženska U-19 reprezentacija s maksimalnim je učinkom okončala nastup u prvoj rundi kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

 

Izabranice Božidara Miletića minimalnim su rezultatom (1:0) svladale Azerbajdžan na stadionu Aldo Drosina u Puli, pobjedonosni pogodak postigla je Petra Mikulica u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

“S obzirom na to da smo uoči utakmice već osigurali plasman u elitnu kvalifikacijsku rundu, susret s Azerbajdžanom iskoristili smo da bismo pružili priliku igračicama koje su manje participirale i vidjeli njihove mogućnosti. Protivnice su se zatvorile, bile čvrste u fazi obrane i nimalo opasne po naš gol. Poslije postignutog pogotka bilo je još nekoliko prilika za povećanje prednosti, ali to u konačnici i nije bitno. Najvažnije je da steknemo uvid u neke naše mane u igri budući da će u elitnom kolu svaki detalj biti itekako bitan. Drago mi je i da smo uspjeli odmoriti igračice za nastupe u njihovim klubovima”, istaknuo je izbornik Božidar Miletić.

Hrvatska je igrala u sastavu: Čutura (62’ Sesjak) - Kolčeg, Barunović, Džalto (46’ Prskalo) - Barišić (74’ Krznarić), Šaban, Dubravica, Bošnjak - Novak (61’ Blažević), Bulum (62’ Iljkić), Mikulica.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri