Kvalifikacije za SP

Sekulić: “Od ove momčadi u budućnosti možemo očekivati velike stvari“

11.10.2022.

Sekulić: “Od ove momčadi u budućnosti možemo očekivati velike stvari“
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska futsalska reprezentacija u srijedu u Tel Avivu protiv Izraela igra drugu utakmicu u kvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo 2024. godine.

 

Iza Mavrovićevih izabranika uvjerljiva je pobjeda nad Mađarskom (5:1), ostvarena u sjajnoj atmosferi dvorane Vijuš u Slavonskom Brodu. U dvoboju s Mađarima posebno je nadahnut bio Antonio Sekulić, koji je pružio briljantnu partiju u svom rodnom gradu.

“Atmosfera je bila fantastična, općenito gledajući mislim da je dobro da igramo u manjim sredinama u kojima je interes za futsal jako velik i tako dodatno populariziramo naš sport. A Slavonski Brod… Osjećao sam se super, pred svojim navijačima kojih je bilo sigurno stotinjak, pogotovo kad sam zabio gol… Stvarno fenomenalan osjećaj”, kaže Antonio, koji više od svega apostrofira pobjedu na otvaranju novog kvalifikacijskog ciklusa.

“Bilo je jako bitno startati pobjedom koja nam ulijeva samopouzdanje za nastavak kvalifikacijskog ciklusa. U reprezentaciji se osjeća neka nova energija i to se vidjelo tijekom utakmice s Mađarskom, ozračje u svlačionici je jako dobro. Momčad je značajno pomlađena, ali imamo kvalitetu i vjerujem da od nas u budućnosti možemo očekivati velike stvari. Naravno, pred nama je još jako puno posla, ali vjerujem da ćemo se potvrđivati iz utakmice u utakmicu”.

Prva koja slijedi je ona kvalifikacijska s Izraelcima koji su u prvoj utakmici remizirali s Mađarima (2:2).

“Ne vjerujem da će protiv nas biti agresivni, očekujem da će stati na svojoj polovici i braniti se. Morat ćemo biti maksimalno oprezni, ali uvjeren sam da će, prije ili poslije, naša kvaliteta doći do izražaja. Budemo li na razini kao i u utakmici s Mađarima, naša pobjeda neće doći u pitanje. Maksimalno uvažavamo Izraelce, ali vjerujemo u naše mogućnosti i pobjedu”, zaključio je Sekulić.

Utakmica između Izraela i Hrvatske počinje u 15 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri