Ždrijeb Eura U-21

Hrvatska u skupini s Rumunjskom, Španjolskom i Ukrajinom

18.10.2022.

Hrvatska u skupini s Rumunjskom, Španjolskom i Ukrajinom
Foto: Arhiva HNS

Mlada hrvatska U-21 reprezentacija na Europskom prvenstvu iduće godine u Gruziji i Rumunjskoj igrat će u skupini B u društvu Rumunjske, Španjolske i Ukrajine.

 

Tako je htio ždrijeb europske smotre, održan u Bukureštu, uz sudjelovanje delegacije Hrvatskog nogometnog saveza koju su činili tehnički direktor Stipe Pletikosa, voditelj Odjela za međunarodne poslove Josip Tomaško, izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan, njegov pomoćnik Ante Tomić i team manager Denis Lukša.

Hrvatska će Euro otvoriti utakmicom protiv Ukrajine 21. lipnja od 18 sati u Bukureštu na stadionu Giulesti, u drugom kolu je na istom stadionu 24. lipnja od 20.45 sati čeka dvoboj protiv Španjolske, a u trećem 27. lipnja od 20.45 sati susret s Rumunjskom na stadionu Steaue, također u Bukureštu. 

“Možemo biti zadovoljni ždrijebom, dobili smo Rumunjsku kao jednog od domaćina, Ukrajinu i Španjolsku. Naravno da se Španjolci izdvajaju kao momčad koja bi trebala biti favorit skupine, ali Rumunjska i Ukrajina sigurno nisu bolje od nas. Rumunjska će kao domaćin biti vrlo nezgodna jer domaćin uvijek igra nadahnuto i ima veliku pomoć publike. U svakom slučaju, ishod ždrijeba još više pojačava naš optimizam da ćemo se plasirati u četvrtfinale. Ostalo je dosta vremena da se pripremimo za nastup na Euru, najvažnije je da na raspolaganju imamo što je moguće bolju momčad jer ćemo u tom slučaju biti vrlo kompetitivni. Sve u svemu, vjerujemo u naše dečke i vjerujemo da smo u stanju proći skupinu”, rekao je poslije ždrijeba izbornik Igor Bišćan.

SKUPINA A

Gruzija

Portugal

Belgija

Nizozemska

SKUPINA B

Rumunjska

Španjolska

Ukrajina

HRVATSKA

SKUPINA C

Češka

Engleska

Njemačka

Izrael

SKUPINA D

Norveška

Švicarska

Francuska

Italija

Foto: Getty Images

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri