Međunarodni razvojni turnir

Hrvatska na otvaranju poražena od Španjolske poslije izvođenja jedanaesteraca

19.10.2022.

Hrvatska na otvaranju poražena od Španjolske poslije izvođenja jedanaesteraca
Foto: Drago Sopta/HNS

Mlada hrvatska U-15 reprezentacija otvorila je nastup na međunarodnom razvojnom turniru u Ivanić Gradu porazom od Španjolske (4:5) poslije izvođenja kaznenih udaraca.

 

Izabranici Sretena Ćuka u osnovnom su dijelu remizirali sa Španjolskom (1:1), a u raspucavanju jedanaesteraca s(p)retniji su bili gostujući igrači.

Hrvatska je povela pogotkom Dražena Jamana (30’), koji je iskosa s desne strane ušao u šesnaesterac Španjolaca i efektno nadmudrio vratara Medinu. Španjolci su prethodno u nekoliko navrata opasno zaprijetili, ali je hrvatski vratar Matej Grahovac branio udarce Alonsa (8’, 27’) i Casina (26’).

U drugom poluvremenu hrvatska je momčad imala više od igre, ali su izjednačujući pogodak postigli Španjolci. Gonzalez je u 70. minuti odlično izveo slobodan udarac s 18 metara i neobranjivo zatresao desni donji kut nemoćnog Grahovca.

Foto: Drago Sopta/HNS

“Zahvaljujem našim domaćinima, Gradu Ivanić Gradu i ljudima iz Škole nogometa Naftaš Ivanić koji su nam omogućili idealne uvjete, baš kao i ljudima iz hotela Sport. Ovo je prvo službeno okupljanje generacije U-15, dječaka rođenih 2008. godine, možemo biti zadovoljni jer smo remizirali sa Španjolskom koja je lider u Europi i s Njemačkom, Engleskom i Francuskom predstavlja vrh europskog nogometa. Bili smo ravnopravni, u prvom poluvremenu malo fascinirani, ali to možemo pripisati razdoblju odrastanja ovih dječaka. U drugom poluvremenu smo dokazali da smo napravili dobar posao i puni optimizma okrećemo se sljedećim utakmicama”, rekao je izbornik Sreten Ćuk.

Foto: Drago Sopta/HNS

Utakmici u Ivanić Gradu svjedočila je i delegacija Hrvatskog nogometnog saveza koju su činili tehnički direktor Stipe Pletikosa, glavni instruktor Petar Krpan, predsjednikov savjetnik Zorislabv Srebrić, odnsono ravnatelj Nogometnre akademije HNS-a Boris Kubla i polaznici UEFA B tečaja.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 4:5 11m (1:1)

IVANIĆ GRAD Sportski park Zelenjak. Gledatelja: 500. Sudac: Mario Stanić. Pomoćnici: Antonio Kokot i Matej Mrkoci. Strijelci: 1:0 Jaman (30’), 1:1 Gonzalez (70’). Jedanaesterci: Smiljanić - Medina brani, Casino - Grahovac brani, 2:1 Pajsar, 2:2 Gonzalez, 3:2 Radnić, 3:3 R. Lopez, Markulin - brani Medina, 3:4 D. Lopez, 4:4 Horvat, Diaz 4:5.

HRVATSKA: Grahovac, Bojadžija (58’ Markulin), Bura, Jaman (58’ Mohorovičić), Kostelac, Liović (41’ Radnić), Murica, Pajsar, Petrović (58’ Mišura), Smiljanić, Vojvodić (41’ Horvat).

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri