Kvalifikacije za Euro U-17

Hrvatska remizirala sa Švedskom i plasirala se u elitno kolo

26.10.2022.

Hrvatska remizirala sa Švedskom i plasirala se u elitno kolo
Foto: HNS

Mlada hrvatska U-17 reprezentacija plasirala se u elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo iduće godine u Mađarskoj.

 

Izabranici Roberta Jarnija u odlučujućoj su utakmici, odigranoj u Poreču, remizirali (2:2) sa Švedskom i izborili plasman kao drugoplasirana momčad u skupini s istim brojem bodova kao i Albanija, koju su minimalnim rezultatom (1:0) pobijedili u drugom kolu. Wales i Albanija u drugoj su utakmici 3. kola remizirali bez pogodaka (0:0).

Hrvatska je povela 2:0 pogocima Luke Vuškovića (3’) i Lea Rimca (17’), a Šveđani izjednačili rezultat zahvaljujući golovima Samuyiwe (41’) i Alija Mohudina (60’). Remi je na kraju bio vrijedan plasmana u elitno kvalifikacijsko kolo, na radost izbornika kojemu je to bio najbolji dar za rođendan.

“Sve se poklopilo u našu korist, iako smo to i zaslužili, pogotovo zbog načina na koji smo otvorili utakmicu. Odigrali smo fantastičnih dvadesetak minuta, poveli 2:0, a onda smo upali u crnu rupu, dozvolili Šveđanima da se vrate u utakmicu. Na kraju smo opet mi bili ti koji smo u zadnjoj trećini utakmice diktirali ritam i tražili treći gol. Sve u svemu, prvi cilj je ostvaren, ali u elitnom kolu ćemo morati biti na puno višoj razini”, rekao je poslije utakmice Robert Jarni.  

Utakmicu u Poreču pratila je delegacija Hrvatskog nogometnog saveza koju su činili tehnički direktor Stipe Pletikosa, glavni instruktor Petar Krpan i viši predsjednikov savjetnik Zorislav Srebrić.

HRVATSKA - ŠVEDSKA 2:2

POREČ SRC Veli Jože. Gledatelja: 100. Sudac: Chrysovalantis Theouli (Cipar). Strijelci: 1:0 Vušković (3’), 2:0 Rimac (17’), 2:1 Samuyiwa (41’), Ali Mohudin (60’). Žuti kartoni: Rimac, Ivković, Sušak, Skoko (Hrvatska), Alemayehu Mulugeta, Smajic, Gashi (Švedska).  

HRVATSKA: Hlapčić - Fridl (90’ Bikić), Sopić, Vušković, Sušak - Baković (46’ Ćalušić), Baždarić (67’ Ivković), Kujundžić - Živković (46’ Skoko), Rimac (67’ Žeravica), Majić.

ŠVEDSKA: Selin - Rashidi (80’ Juhlin), Gashi, Mellberg, Davoudi-Kia (67’ Dos Reis Nikko) - Smajic (67’ Steinke Bränby), Alemayehu Mulugeta, Nilden (46’ Jeppsson) - Ali Mohudin, Ghita, Samuyiwa (79’ Sjöholm). 

Poredak: Wales 5, Hrvatska 4, Albanija 4, Švedska 2.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri