Službeno izvješće

Sudačka analiza 15. kola SuperSport HNL-a

04.11.2022.

Sudačka analiza 15. kola SuperSport HNL-a
Foto: Drago Sopta/HNS

Slijedom odluke Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza o redovitim objavama tumačenja i interpretacije pojedinih situacija s utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige, objavljujemo sudačku analizu 15. kola.

Sudačka analiza 15. kola SuperSport HNL-a

LOKOMOTIVA - HAJDUK

Sudac: Zdenko Lovrić. Pomoćni suci: Goran Pataki i Dino Knez. VAR sudac: Marin Vidulin. 

43. minuta: Sudac utakmice nije, sukladno smjernicama, upravljao “masovnom konfrontacijom” igrača koja se dogodila blizu uzdužne crte. Inicijator sukoba, igrač Hajduka br. 24, unutar jednog incidenta počinio je dva disciplinski kažnjiva nesportska prekršaja. U tijeku igre je namjerno, na vrlo očigledan način, počinio prekršaj guranja kažnjiv opomenom, a nakon toga nesportski nasrnuo na suparnika na travnjaku te tako zaslužio drugu isključujuću opomenu na istoj utakmici. U istom incidentu sudac je propustio opomenuti igrača Lokomotive br. 77 zbog nesportskog ponašanja, odnosno njegovog uključivanja u konfrontaciju. KNS HNS-a podsjeća suce na jasne smjernice UEFA upravljanja ovakvim incidentima, gdje se očekuje izdavanje MINIMALNO jedne opomene za obje strane.  

57. minuta: Igrač Lokomotive br. 14 počinio je prekršaj nedozvoljene upotrebe ruke u lice suparnika koji se smatra nesmotrenim i obavezno disciplinski kažnjivim opomenom. Uz razmatranje da je isti igrač prethodno opomenut na utakmici, nakon ovog prekršaja trebao je biti isključen iz igre.

GORICA - SLAVEN BELUPO

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćni suci: Luka Pajić i Kristijan Novosel. VAR sudac: Patrik Kolarić.

21. minuta: Izdavanje druge (isključujuće) opomene na istoj utakmici igraču Slaven Belupa broj 17 neispravna je odluka suca utakmice. Incident u kojem je igrač Slaven Belupa počinio prekršaj povlačenja ne razmatra se kao obećavajuća situacija ili manjak poštovanja prema nogometnoj igri. Sukladno smjernicama, ne očekuje se disciplinska sankcija.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri