Odlično raspoloženje uoči početka

Budimir: "Nema velike filozofije, dajem svoj maksimum"

20.11.2022.

Budimir: "Nema velike filozofije, dajem svoj maksimum"
Foto: Drago Sopta/HNS

Napadač Vatrenih Ante Budimir podijelio je razmišljanja o svom prvom dolasku na Svjetsko prvenstvo te najavio nadolazeći ogled s Marokom.

Hrvatska otvara svoj nastup u Kataru u srijedu protiv Maroka, a svi reprezentativci marljivo se pripremaju za taj ogled, iščekujući odluku izbornika Dalića o početnoj postavi. 

"Vježbamo, ne znamo tko će početi. Spremam se za svaku iduću utakmicu, a prva je Maroko, na njima je fokus. Poslije ćemo vidjeti. Imamo utakmice svaka četiri dana, dinamično je. Svi krećemo od nule", prokomentirao je Ante Budimir.

"Drago mi je da sam ovdje u Kataru s reprezentacijom. Počinje veliko natjecanje - za mene prvo SP - i uzbuđen sam i veseli me. Osjećam se odlično, a kao napadač želim golove i živim za njih, bilo što drugo ne bi bila istina. U ovoj fazi karijere statistika mi nije idealna, ali to me ne brine i o tome ne razmišljam. Dajem svoj maksimum, nema velike filozofije", nastavio je. 

Kako se Marokanci mogu suprotstaviti Hrvatskoj? Budimir nekolicinu njihovih reprezentativaca poznaje iz španjolskog nogometnog prvenstva.

"Maroko je kao momčad jako opasan, jako su talentirani. Individualno, Bounou je jedan od pet najboljih vratara u ligi, En-Nesyri je zanimljiv napadač, visok i brz, dok je Abde Ezzalzouli talentirani dečko iz Osasune", istaknuo je.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri