Emotivno iščekivanje početka

Sosa: "Puni smo energije i moramo igrati kao momčad"

21.11.2022.

Sosa: "Puni smo energije i moramo igrati kao momčad"
Foto: Drago Sopta/HNS

Lijevi branič Vatrenih Borna Sosa govorio je na konferenciji za medije dva dana prije hrvatskog dvoboja protiv Maroka na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Borna Sosa prošle je godine debitirao za hrvatsku nogometnu reprezentacije, a sada iščekuje svoj premijerni nastup na najvećoj svjetskoj pozornici. 

"Lijep je osjećaj, drugačiji nego na bilo kojem drugom natjecanju ili utakmici. Tu su najbolje reprezentacije svijeta, svi se veselimo Svjetskom prvenstvu, pa tako i ja. Jedva čekamo prvu utakmicu, atmosferu na stadionima, i nadamo se što boljem rezultatu. Pritisak je najveći prije prve utakmice, to nas prati kroz cijelu karijeru, jer početak je uvijek najstresniji. Puno je lakše nakon pobjede u prvoj utakmici i bilo bi je lijepo dobiti, to nam je cilj, u srijedu uzeti tri boda", najavio je.

"Emocije za Hrvatsku prolaze kroz mene još i iz doba mlađih kategorija, no ovo je posebno natjecanje. Ovo je ostvarenje najvećeg cilja s reprezentacijom, igranje na Svjetskom prvenstvu. Presretan sam, to mi puno znači", dodao je Sosa.

Turnir u Kataru specifičan je i zbog zimskog termina.

"Što se energije tiče, bolje je da SP sada nego na kraju sezone, a s druge strane igrači koji su se ozlijedili nisu se stigli oporavati do početka turnira. Srećom, mi smo svi zdravi i puni energije uoči početka", rekao je.

Kako će se lijeva strana hrvatske obrane nositi s desnom stranom marokanskog napada?

"Maroko ima jako kvalitetnu desnu stranu, ona im je s pravom aktualna u medijima, no i mi smo dobri na lijevoj strani. Bit će to dobra borba. Znamo njihove kvalitete, i oni znaju naše. Ne znamo još sastave, a budem li igrao imat ću težak zadatak. Sve u svemu, moramo igrati kao momčad, i u napadu i u obrani", zaključio je Borna Sosa.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri