Maksimalno protiv Maroka

Dalić: "Izabrali smo najkvalitetnije i svi jedva čekamo utakmicu"

22.11.2022.

Dalić: "Izabrali smo najkvalitetnije i svi jedva čekamo utakmicu"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao je posljednju konferenciju za medije uoči prve utakmice na Svjetskom prvenstvu u Kataru, u srijedu protiv Maroka.

Moguća iznenađenja

"Saudijci su pobijedili Argentinu, Tunis je remizirao s Danskom... nema lakih suparnika i nema lakih utakmica. Očekujemo tešku utakmicu, respektiramo i cijenimo marokanski nogomet. Danas svi dobro igraju, dobro su pripremljeni i iznenađenja su moguća. Ući ćemo u utakmicu maksimalno spremni i maksimalno motivirani. Današnji rezultati još su jedan pokazatelj da moramo biti na maksimumu"

Izabrana najbolja rješenja

"Iskoristili smo ovo kratko vrijeme za adaptaciju na uvjete i potpuno sam zadovoljan odrađenim, dečki su pripreme odradili maksimalno i spremni su za utakmicu. Imali smo nekih dilema, riješili smo ih i izabrali smo ono što je najkvalitetnije u smislu brzine, agilnosti, energije i iskustva, i momčad će biti na potrebnoj razini. Svi jedva čekamo utakmicu. Imamo dobru kombinaciju mladosti i iskustva, dobro smo se posložili"

Kvalitete suparnika

"Analizirali smo Maroko, dobra su posložena reprezentacija s odličnim pojedincima na svim pozicijama, poput Ziyecha. To su pokazali na prošlim utakmicama; Halilhodžić je složio dobru momčad, a promjene izbornika su njihova stvar, to ne bih komentirao. Imat će i veliku podršku navijača"

Velika očekivanja

"Došli smo ovamo s dobrim rezultatima, pobjedama protiv velikih suparnika i drugačije nas se gleda nego u Rusiji. Ne želimo biti goropadni, ne želimo davati velike najave, već znamo svoj put. Znamo da vrijedimo, ali trebamo biti realni i objektivni i pripremiti se za svakog suparnika. Očekivanja su velika, ali nećemo upasti u zamku pritiska. Nema tragedije, nema euforije. Zaista vjerujem u ovu reprezentaciju, idemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno"

Priprema u miru

"Imamo mir kao reprezentacija, ali sam svjestan da je Hrvatska postala značajna u svijetu po svojim rezultatima. Sigurno niti jedna mala nacija poput nas nije osvojila dvije svjetske medalje u zadnjih 20 godina. Maroko možda nije ključan, ali je jako bitan, start nam daje energiju za dalje"

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri