HNS predstavljala Hercigonja-Moulton

U Belgiji održan Uefin seminar za zaštitu djece

23.11.2022.

U Belgiji održan Uefin seminar za zaštitu djece
Foto: UEFA

Grassroots asistentica HNS-a Helenna Hercigonja-Moulton predstavljala je HNS na Uefinom seminaru o zaštiti djece u nogometu, koji je održan sredinom studenog u Belgiji.

Seminar je održan u novom centru Belgijskog nogometnog saveza u gradu Tubizeu te su na njemu prisustvovali časnici za zaštitu djece iz 49 europskih nogometnih saveza. Predavanja na seminaru održale su predstavnice Europske komisije i Vijeća Europe Florencia Van Houdt i Maria Elena Casero, kao i Alketa Lasku, predstavnica Uefine partnerske organizacije za zaštitu djece Terre des hommes, te Uefin glavni časnik za medicinu dr. Zoran Bahtijarević.

"Djeca i mladi u samom su srcu nogometa. Kroz ovaj sastanak još jednom smo pokazali svoju predanost tome da stvorimo sigurno, pozitivno i zabavno iskustvo za svu djecu koja se bave nogometom", poručio je Uefin direktor za društvenu odgovornost Michele Uva.

Uz temu uvođenja mjera zaštite djece u europske nacionalne saveze, na navedenom seminaru raspravljane su i teme medicinske zaštite djece u nogometu i prevencije zlostavljaja djece, kao i primjeri dobre prakse rada s djecom u nogometnim savezima i klubovima te najnovija istraživanja na području zaštite djece u sportu.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri