Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Reprezentacija > Muška > A

Marokanski blok u Kataru

Dalić: "Spremni smo
za daljnju borbu,
neće nas pokolebati"

23.11.2022.
Dalić: "Spremni smo za daljnju borbu, neće nas pokolebati"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Po završetku utakmice s Marokom, koja je okončana bez pobjednika i bez pogodaka, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije.

Maroko čekao pogreške

"Rekli smo u najavi da očekujemo tešku utakmicu sa suparnikom koji je kompaktan, koji je stajao iza lopte i u bloku čekao našu grešku. Tu nam je možda nedostajalo malo odlučnosti, okomitosti i hrabrosti. Znali smo da je Maroko kvalitetan, ali nitko nikome nije zagorčao život, tu smo i idemo dalje"

Izostala konkretnost

"Točno je da smo imali kontrolu lopte i posjed, ali nismo time mnogo napravili, Maroko nas je dobro zatvarao i imali smo problem s dodavanjima. Suparnik je bio brz i agresivan, odgovoran i dobro pripremljen. Naišli smo na zid, igrali smo kao i inače, samo nismo bili dovoljno konkretni. Nismo dovoljno ulazili u prazan prostor, strahovali smo od pogreške i protunapada, ali to mogu i shvatiti s obzirom na tešku utakmicu u teškim vremenskim okolnostima"

Borba do zadnje utakmice

"Nismo najzadovoljniji, trebali smo napraviti više. Međutim, to je prva utakmica i možemo biti polovično zadovoljni. Vidjeli smo da je Maroko dobar, dali su sve od sebe, imali su sjajnu podršku i čestitam im na tome. Odigrali su hrabro, a u skupini je još sve otvoreno i bit će to borba do zadnje utakmice"

Zamjena Kovačić - Majer

"Kovačić nije izašao zbog ozljede, nego da bismo ga malo odmorili u zadnjih 15 minuta, a ujedno smo htjeli staviti još ofenzivnijeg veznog igrača, koji će biti još bliže vratima"

Usporedba s Rusijom

"Prošle su četiri i pol godine od Rusije, Hrvatska ima gotovo potpuno novu reprezentaciju i ne možemo uspoređivati te dvije generacije. Znamo da smo dobri i da možemo te smo spremni za daljnju borbu. Neće nas ništa razočarati niti pokolebati, makar će turnir biti neizvjestan i težak"

Učitaj više