Zbrajanje dojmova

Dalić: “Nije bilo okomice i riskantnih lopti”

24.11.2022.

Dalić: “Nije bilo okomice i riskantnih lopti”
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, na konferenciji za medije dan poslije utakmice protiv Maroka nastojao je još jednom podijeliti svoje dojmove.

 

Pritom je ukazao na neke stvari u igri svoje momčadi koje će nastojati ispraviti uoči utakmice protiv Kanade.

“Nisam presretan i prezadovoljan bodom koji smo osvojili, malo smo razočarani jer želimo više. Međutim, igrali smo protiv protivnika koji je bio organiziran, opasan, pogotovo u tranziciji. Defenzivni dio smo dobro odradili, ali nismo uspjeli napraviti puno prema naprijed. Imali smo nekoliko situacija, da smo postigli pogodak možda bi se protivnik otvorio... Maroko nas je zaustavio u srednjem dijelu i s te strane moramo puno bolje. Moramo imati više dubinskih lopti i utrčavanja u prazan prostor”.

O Kanadi protiv Belgije…

“Trebali su dobiti utakmicu! Bili su bolji, imali više šuteva na gol, igrali su napadački s viskom presingom. Izgledali su jako moćno, izgubili nakon što su primili pogodak iz jedne greške, ali to je nogomet. Uglavnom, igrali su puno bolje, nego što su pokazali u zadnjim utakmicama, ali to je normalno jer je u pitanju Svjetsko prvenstvo pa su mladi igrači željni dokazivanja. S te strane moramo biti jako oprezni protiv Kanade. Skupina je teška, nema laganog protivnika. Moramo igrati jako dobro, bolje nego protiv Maroka. Kanađani imaju pravo biti ambiciozni, nadati se, a naše je pravo da se pripremimo”.

O izjavi kanadskog izbornika da će “unerediti” Hrvatsku…

“Vidio sam tu izjavu, svatko od nas ima svoj stil. Gospodin se tako izrazio, a koliko je to fino, ne znam, ali to je njegovo pravo. Nećemo se osvrtati na to, moramo govoriti na terenu i pokazati da smo bolja momčad. Sigurno ćemo porazgovarati o tome da ne bude nekih reakcija na terenu, to nas može samo motivirati. Ne smijemo prihvaćati nikakvu negativnu priču na terenu, znamo da vrijedimo kad igramo, sve drugo nije naš stil i nećemo se na to obazirati. Dečke to može samo motivirati”.

O problemima protiv Maroka…

“U obrani smo odradili dobar posao, nismo Maroku dopustili izgledniju priliku, ali u otvaranju smo bili prespori i imali premalo okomitih dubinskih lopti. Možda i zato što je Maroko dobro stajao u sredini. Maroko analizira nas, kako i mi njih. Jučer je bio problem u protoku lopte, bilo je premalo rizika i lopti prema veznim igračima, Modrić i Kovačić su se spuštali u zadnju liniju, a na Brozoviću se vidjelo da nema utakmica u nogama. Nisam ga prije vidio da se toliko puta našao u teškim situacijama kao jučer, En-Nesyri ga je dobro čuvao. Htjeli smo dobiti prevagu u veznom redu, zato smo stavili Vlašića da uđe u sredinu i da imamo situacije “četiri na tri”, ali preslabo smo to radili. Nije bilo okomice i riskantnih lopti, lopta je puno išla između dva stopera i bila je prespora. Druga stvar, problem je bio što su nam bokovi zakazali, istrčali su nikad manje! To je zato što je Maroko radio vrhunsku obranu, bili su brzi i pokretljivi i teško je to probiti. Postavili su se u čvrstom bloku i čekali našu pogrešku, to im je bio plan. Njihova dobra igra i naš manjak odlučnosti i hrabrosti rezultirao je remijem. Pripremali smo situaciju da Kramarić dolazi po loptu i izvuče stopera pa da se stvori prostor za Perišića, ali to nismo koristili”.

O nedostacima u igri protiv Maroka…

“Komentirao sam ono što nam je nedostajalo, u prvom redu ponavljam da je Maroko zaista dobro stajao na terenu. Kod nas je bilo određenog straha od marokanske brze kontre i tranzicije. Vidjeli ste što se dogodilo Njemačkoj i Argentini, bez dovoljno koncentracije i odgovornosti izgubiš utakmicu. S te strane nam je nedostajalo više hrabrosti i odlučnosti. Nije problem u jednom igraču, cijela ekipa je zakazala u tom dijelu igre prema naprijed. Nedostajao nam je gol da se Marokanci otvore i ostave više prostora. Nedostajao nam je prodor u igri “jedan na jedan”, da netko probije taj blok, razdvoji ih po okomici”

O promjenama za Kanadu…

“Vidjet ćemo danas, Vlašić je bio na pregledu koji nije pokazao ništa opasno. On bi sutra trebao biti na treningu pa ćemo procijeniti. Nemamo velikih razmišljanja o promjenama, analizirat ćemo Kanadu pa ćemo biti određeniji oko sastava”.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri