Novi izazovi

Gvardiol: “Teren je pokazatelj”

25.11.2022.

Gvardiol: “Teren je pokazatelj”
Foto: Drago Sopta/HNS

Joško Gvardiol odigrao je protiv Maroka odličnu utakmicu, niti u jednom trenutku ne odajući dojam debitanta na svjetskom prvenstvu.

 

Na konferenciji za medije otkrio je svoje dojmove o remiju s Marokom.

“Sigurno je lakše kad se prespava dan, dva. Veliko je natjecanje, svjetsko prvenstvo, prva utakmica u skupini i sigurno je bio prisutan grč. Trebali smo preuzeti više odgovornosti mi iz zadnje linije, ali siguran sam da će biti bolje u idućim utakmicama”.

 O nedostacima u igri protiv Maroka…

“Protok lopte u zadnjoj liniji bio je dosta spor, mora i treba to biti puno brže. Odgovornost u zadnjoj liniji i ulazak u igru je ono što moderni stoperi rade”.

O izjavi kanadskog izbornika…

“Što se mene tiče, svatko može izjaviti što god ga je volja. Teren je pokazatelj, utakmice traju 90 ili, kao što je slučaj na ovom prvenstvu, 100 minuta. Dat ćemo maksimum i vjerujem da ćemo uzeti tri boda”.

O usporedbama Eura i SP-a…

“Puno mi je lakše. Tad sam igrao tek drugu utakmicu za Hrvatsku, sigurnije se osjećam. Lani sam igrao lijevog beka, što mi nije prirodna pozicija, sad igram stopera pa je puno lakše. Međutim, odrađujem sve što se traži od mene na najbolji mogući način”.

O Alfonsu Daviesu

“Svi znamo o kakvom se igraču radi. Igramo na suprotnoj strani pa nisam toliko bio uključen u igru protiv njega, jednu utakmicu bio sam na klupi kad smo igrali protiv Bayerna. Znamo da je njegov glavni forte brzina i trebali bismo ga duplirati u fazi obrane”.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri