Optimizam s pokrićem

Majer: “Sve je na nama”

25.11.2022.

Majer: “Sve je na nama”
Foto: Drago Sopta/HNS

Lovro Majer debitirao je u Kataru za Hrvatsku na velikom natjecanju, a stigao je u Dohu u odličnoj klupskoj formi.

 

Protiv Maroka je ušao s klupe u drugom dijelu utakmice da bi podigao razinu igre u veznoj liniji.  

“Spreman sam, osjećam se fenomenalno. Susret s kritikama? Nitko od nas ne voli čuti kritiku, ali u nogometu smo godinama i morali smo naučiti izvući iz kritike nešto bolje, naučiti što smo trebali napraviti bolje. Sigurno nitko nije bio zadovoljan, ali nema razloga za previše brige. Znamo koliko smo kvalitetni i dalje smo u dosta dobroj situaciji”.

O nedostacima u igri protiv Maroka…

“Joško je malo previše samokritičan. Maroko se dobro branio, ali premalo nas je bilo prema gore, trebali smo uzeti malo više rizika boljim otvaranjem, boljim dodavanjem. Cijela momčad trebala je bolje odraditi i to je to”.

O mogućnosti da zaigra na krilu…

“Stalno se ponavlja isto pitanje… Mogu reći da sam igrao više puta tu poziciju i spreman sam, nemam problema s tim, kao i s bilo kojom drugom pozicijom. Izbornik odlučuje, ja sam spreman. Kanada? Protiv Belgije je pokazala kakva je momčad, odigrala je fenomenalnu utakmicu i zaslužila minimalno bod. Neće biti lako, ali sve je na nama. Imamo kvalitetnu momčad i vjerujem da će biti dobro. Oni imaju tri, četiri pojedinca koji iskaču, poput Daviesa, Davida i još nekoliko njih. Međutim, ne igraju pojedinci u današnjem nogometu, nego cijela momčad”.

O komentaru kanadskog izbornika…

“Ako je to njegov način da motivira momčad, zašto ne? Ako će to podići momčad, super. Ne obaziremo na to, uzet ćemo to kao motivaciju s naše strane i vjerujem da neće biti tako”.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri