Očekuje se pravo lice Vatrenih

Dalić: "Moramo odgovoriti na pravi način, a Hrvatska zaslužuje poštovanje"

26.11.2022.

Dalić: "Moramo odgovoriti na pravi način, a Hrvatska zaslužuje poštovanje"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić govorio je na konferenciji za medije dan uoči ogleda s Kanadom na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Više agresije i energije

"Za nas će ovo biti jako važna i jako teška utakmica, i važno nam je bilo dobro oporaviti igrače. Moramo biti agresivni, s više energije. Kanada je puna samopouzdanja, dobro je odigrala protiv Belgije i moramo odgovoriti na pravi način. Očekujem da će Vlašić konkurirati za sastav, ali vidjet ćemo poslije zadnjeg treninga tko će igrati"

Odlučnija i kompaktnija Hrvatska

"Nedostajalo je odlučnosti, ali ne zato što smo igrali na bod, nego se nismo uspijevali nametnuti. Nama je termin utakmice mnogo toga poremetio. Očekujem odlučniju, kompaktniju Hrvatsku. U teškim situacijama pokazivali smo pravo lice i očekujem da tako bude i sada. Ne smijemo srljati, da nas nešto odvede u krivom smjeru, nego moramo igrati okomitije"

Širok izbor igrača

"Širok, dobar izbor igrača stvara mi pozitivu i ne možemo puno pogriješiti bez obzira koga stavimo. Prije četiri i pol godina bila je to drugačija priča, tada je prva momčad igrala deset godina zajedno. No, nema potrebe uspoređivati generacije. Imamo četiri napadača, svaki ima svoj način igre i pokušat ćemo izabrati najboljeg, ovisno i o profilu Kanade. Činjenica je da nam je prvi napadač u Rusiji bio Mandžukić, koji je imao brojne osobine za napadača, ali i sada imamo dobar izbor"

Kanadske vrline

"Već smo u najavi govorili da su ozbiljni, bili su ispred SAD-a i Meksika, a protiv Belgije su to potvrdili. Suparnik im je teško parirao visokom presingu, uložili su mnogo truda i moramo biti oprezni. Mnoge takozvane manje reprezentacije pružaju sjajne partije, nema života na staroj slavi i vraćanja u prošlost. Možda je zato SP u sezoni dobro, svi su igrači u pravoj formi i bez velikih pauza"

Poštovanje

"Hrvatska reprezentacija zaslužuje poštovanje od svakoga, to je zaslužila svojim rezultatima, igrama i ponašanjem, još od svog nastanka. Mi smo osvojili dvije medalje u 20 godina i kako mi pokazujemo poštovanje drugima, tako očekujemo i od suparnika. Mi ćemo poštovanje zavrijediti. Nije poštovanje ni kada Hrvatska igra u 13 sati, mi smo drugi na svijetu, a tada ne igraju ni Engleska, ni Francuska, ni Španjolska, ni Brazil. Neću se obazirati na komentare, pripremit ćemo se i bit ćemo dostojanstveni, pokazat ćemo jednako poštovanje Kanadi kao i prema svjetskim prvacima Francuzima"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri