Predvođeni mladom zvijezdom

Hrvatski protivnici u Kataru: Kanada

26.11.2022.

Hrvatski protivnici u Kataru: Kanada
Foto: Getty Images

Svoju drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru Hrvatska će odigrati protiv Kanade, koja drugi put sudjeluje na svjetskoj smotri najboljih.

Nakon uvodnog ogleda s Marokom, izabranike Zlatka Dalića čeka utakmica protiv jednog od manje učestalih sudionika svjetskih nogometnih prvenstava, kanadske nacionalne vrste koju vodi John Herdman.

Kanađani su jedini puta u nastupu svoje selekcije na Svjetskom prvenstvu uživali 1986. godine. Tada su bez postignutog pogotka doživjeli sva tri poraza u skupini, od Francuske (0:1), Mađarske (0:2) i Sovjetskog Saveza (0:2).

U Katar su stoga stigli posebno motivirani, spremni na sve zahtjeve brzog, modernog nogometa, a unatoč problemima s ozljedom predvodi ih 22-godišnja zvijezda njemačkog diva Bayerna, Alphonso Davies. Krasi ga nevjerojatna brzina te mu se predviđa velika karijera na krilnoj poziciji.

Posebnu pažnju zahtijeva i napadač francuskog Lillea, Daviesov vršnjak Jonathan David, koji na kontu ima već 22 pogotka za svoju zemlju, samo tri manje od rekordera Cylea Larina. Kapetan Atiba Hutchinson spreman je upisati jubilarni stoti nastup, a vrata im čuva Milan Borjan iz Crvene zvezde.

Hrvatska nogometna reprezentacija još se nikada nije sastala s Kanađanima, a pobjeda u prvom međusobnom susretu mogla bi trasirati Vatrenima put prema prvom željenom cilju, prolasku skupine.

KANADA

Fifa ranking: 41

Izbornik: John Herdman

Dosadašnji nastupi na SP-u: 1986. (grupna faza)

Najviše nastupa: Atiba Hutchinson (99)

Najbolji strijelac: Cyle Larin (25 golova)

Igrač pod povećalom: Alphonso Davies

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri