Ozbiljan pristup

Vlašić: “Ne tiču nas se problemi Belgijaca, fokusirani smo na utakmicu”

29.11.2022.

Vlašić: “Ne tiču nas se problemi Belgijaca, fokusirani smo na utakmicu”
Foto: Drago Sopta/HNS

Nikola Vlašić se na početku konferencije za medije suočio s pitanjem o šogoru, belgijskom sportskom novinaru. 

 

Vlašić je potpuno fokusiran na odlučujuću utakmicu za plasman u osminu finala.

“Da budem iskren, nisam razmišljao o tome dok niste spomenuli. Svaka je utakmica jako bitna, a ovo jedna od najbitnijih. Ozračje u belgijskom taboru? Ne znam što se događa tamo, to nije naša briga, a znamo da je Belgija odlična momčad. Koncentrirani smo na prolaz, a njihovi problemi nas se ne tiču. Fokusirani smo samo na utakmicu”.

Belgijski izbornik je rekao da za plasman u drugi krug natjecanja Hrvatska ima 90, a Belgija 10 posto izgleda.

“Belgija je po Fifinom koeficijentu jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, odlična su momčad, imaju puno samopouzdanja i velika imena, to govori o svemu. Izjava belgijskog izbornika? Možda samo želi skinuti pritisak uoči utakmice”.

Bod je Hrvatskoj dovoljan za prolaz, ali pobjeda donosi još veće samopouzdanje i prvo mjesto u skupini. 

“Mislim da je teško ući u utakmicu s mišlju da ideš samo po bod, to nije dobar mentalitet, mi svaku utakmicu idemo na pobjedu. Ako ideš na remi, uhvati te panika kad primiš gol. Kakav je osjećaj prvi put biti na SP-u? Osjećaj je odličan, počašćen sam što sam dio ove momčadi”.

O igranju s Lukom Modrićem i eventualnim savjetima kapetana… 

“Modrić je veliki igrač i naravno da je čast igrati s njim, njegovo će ime ostati upamćeno zauvijek. On je već odigrao mnogo ovakvih utakmica i mislim da ne radi veliku dramu oko ove, shodno tome nisam dobio savjet. Kao kapetan je odličan i pružat će nam podršku, njegov mentalitet je da je ovo bitna utakmica, ali ne gleda na nju kao nešto "wow”

Belgija s Lukakuom i bez njega…

“On svakoj momčadi može pomoći i Belgija je uz njega opasnija, ali mi smo spremni na svaku situaciju i napravit ćemo dobru analizu tako da se nadam dobrom ishodu. Problemi unutar belgijske svlačionice? Naš fokus je na nama samima, ne tiče nas se to, ali u svakom slučaju poštujemo Belgiju”.

Na kraju je istaknuo ozračje u hrvatskoj svlačionici.

“Duh između nas reprezentativaca je odličan, to nisu floskule, to je istina”.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri