Nema popravnog

Dalić: "Nije Belgija preko noći zaboravila igrati nogomet"

30.11.2022.

Dalić: "Nije Belgija preko noći zaboravila igrati nogomet"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić najavio je odlučujuću utakmicu grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru, protiv Belgije.

Nema zavaravanja Belgijom

"Četiri je godine Belgija prva na ljestvici najboljih. Sjajna su reprezentacija i ne bismo prije početka natjecanja izabrali ovu utakmicu da bude odlučujuća. Nećemo se zavaravati njihovom lošijom prezentacijom u prva dva kola, i njima je ovo ključna utakmica jer hoće proći skupinu. Spremni smo i idemo probati riješiti susret u svoju korist. Nećemo ići na bod koji nam je dovoljan jer igra na bod uvijek donese nešto loše. Moramo igrati kao protiv Kanade, digli smo ljestvicu kvalitetne energije, trke"

Nema popravnog

"Nema popravnog, ili jesmo ili nismo, presudna je utakmica i nama i njima. Bitno je da Hrvatska bude na svojoj razini. Bit će teže nego protiv Maroka i Kanade, uz svo poštovanje prema njima, Belgija je klasa više"

Nema razloga za velike promjene

"Odigrali smo dobro protiv Kanade, svi su dali svoj doprinos - i prva postava i oni koji su ušli. Nemamo razloga puno mijenjati, ali sve ćemo proanalizirati i donijeti najbolju odluku poslije zadnjeg treninga"

Nema opuštanja

"Držati Belgiju na vrhu može samo sjajan stručnjak i sjajan čovjek, ne smijemo se opustiti niti sekunde protiv vrhunskog izbornika kao što je Martinez, koji će znati kako postaviti igru. Imamo vjeru i ne smijemo popustiti, moramo biti spremni na tešku borbu, mi čekamo vrhunsku Belgiju i vrhunske igrače, svi su tu uvjeti za veliku utakmicu"

Romelu Lukaku

"Pretpostavljamo da će Lukaku početi utakmicu, što će im promijeniti način igre jer će on čuvati loptu dok se priključi vezni red. To moramo osujetiti. Teško se hrvati s njime, treba ga pametno pokrivati i spriječiti mu dotok lopte. Nije mnogo igrao u zadnje vrijeme, ali uvijek ga je teško čuvati. Budemo li mu parirali, riješit ćemo pola posla"

Belgijski problemi

"Ne razmišljamo o onome što se zbiva u Belgiji, to nam nije bitno. Razmišljamo o njihovim vrlinama i dobrim igrama unatrag pet godina. Nisu oni zaboravili igrati nogomet preko noći, oni su druga reprezentacija svijeta, a mi smo na 12. poziciji"

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri