Remi s Belgijom

Hrvatska izborila osminu finala Svjetskog prvenstva!

01.12.2022.

Hrvatska izborila osminu finala Svjetskog prvenstva!
Foto: Drago Sopta/HNS

Aktualni svjetski doprvaci prolaze Skupinu F s drugog mjesta, nakon 0:0 s Belgijom u trećem kolu grupne faze.

HRVATSKA - BELGIJA 0:0 (0:0)
Svjetsko prvenstvo 2022., Skupina F.
Stadion Ahmad bin Ali, Al Rayyan.

Sudac: A. Taylor (Engleska)

Strijelci:

Žuti kartoni: Dendoncker (66')

Hrvatska: Livaković, Sosa, Lovren, Gvardiol, Juranović, Brozović, Modrić, Kovačić (90+2' Majer), Perišić, Kramarić (64' Pašalić), Livaja (64' Petković). Izbornik: Z. Dalić.

Belgija: Courtois, Vertonghen, Alderweireld, Dendoncker (72' Tielemans), Castagne, De Bruyne, Witsel, Meunier (87' E. Hazard), Carrasco (72' Doku), Trossard (59' T. Hazard), Mertens (46' Lukaku). Izbornik: R. Martinez.

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija, koja na Svjetskom prvenstvu u Kataru brani srebro, osigurala je svoje mjesto u osmini finala zahvaljujući drugom remiju u Skupini F, utakmici bez pogodaka s Belgijom.

Izabranici Zlatka Dalića imali su u prvom poluvremenu više situacija za pogodak, dosuđen im je i kazneni udarac koji je potom poništen nakon provjere, no nije bilo završnog udarca.

Brozović i Modrić dobrim su udarcima otvorili drugo poluvrijeme, no zatim je Belgija počela preuzimati inicijativu, a Lukaku je u nekoliko navrata bio nadomak pogotka - u 60. minuti zaustavila ga je tek vratnica, a u samoj završnici fantastičnom intervencijom sjajno raspoloženi Gvardiol.

Naposljetku je na semaforu ostalo 0:0, čime je Hrvatska zauzela drugo mjesto, iza prvoplasiranog Maroka, koji je svladao Kanadu 2:1.

U osmini finala Vatreni će se sastati s pobjednikom Skupine E, u kojoj nastupaju Španjolska, Njemačka, Japan i Kostarika.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri