Japan u fokusu

Majer: “Strašno smo motivirani”

03.12.2022.

Majer: “Strašno smo motivirani”
Foto: Drago Sopta/HNS

Misli hrvatskih reprezentativaca usmjerene su utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Japana.

 

Lovro Majer, kao, uostalom, i većina hrvatskih reprezentativaca, nije očekivala pobjedu Japana nad Španjolskom u posljednjoj utakmici u skupini.

“Nismo očekivali da će Japanci proći, nitko nije očekivao. Svaka im čast, pokazali su da u nogometu ne igra samo kvaliteta nego, najbitnije, srce. To su pokazali više nego drugi i svaka im čast na tome“.

Očekivanja uoči utakmice…

“Utakmica će sigurno biti teška. Ulazimo u nokaut fazu gdje nema kalkulacija i gdje u jednoj utakmici ispadaš. Bit će teško, s puno trke i duela. Spremni smo za to i veselimo se utakmici. Lijepo je vidjeti da je cijela država uz nas, nama igračima to puno znači. Osjetiti tu podršku. Kroz navijanje i, ‘ajmo reći, male stvari, koje puno znače i na kojima smo zahvalni. Mi na terenu pokušavamo napraviti najbolje što možemo”.

O ulozi favorita protiv Japana…

“Ne razmišljamo o ulozi favorita. Znamo našu kvalitetu, spremamo se najbolje moguće, najbitnije je ući motiviran. I ništa drugo. Svi igraju nogomet, kada vidimo koliko je na prvenstvu bilo iznenađenja, onda je teško pričati o favoritima. Pokušavamo se spremiti najbolje moguće za utakmicu i gledati sebe, a ne toliko protivnika”.

O istaknutim pojedincima u japanskoj reprezentaciji…

“Ne želim nikoga izdvajati, ali ne iz razloga jer se ne obaziremo, nego zato što je njihova najveća snaga cijela momčad. Ima fenomenalnih igrača koji su iskočili, ali mislim da im je najveća snaga ekipa. Moramo se fokusirati na to, a kroz daljnje, detalje, vidjet ćemo kvalitete pojedinaca".

Nogomet u prvoj fazi natjecanja…

“Prije SP-a bio je značajan broj ozlijeđenih igrača, ali u Kataru se igra fenomenalan nogomet s puno iznenađenja. Svi igrači su u sjajnim formama i moje mišljenje je da zato dolazi do toliko iznenađenja”.

Zajedništvo među Vatrenima…

“Nesebično proigravanje Oršića za moj pogodak protiv Kanade jedan je od pokazatelja koliko smo zajedno, koliko se prije svega gleda momčad, a ne pojedinac. Mislav je pokazao kakav je igrač, koliki je čovjek i u takvim situacijama se vide veliki igrači. Isto tako, mislim da bi većina igrača u ovoj reprezentaciji tako postupila. Tako je prije i poslije utakmice, na treninzima, zajedno smo i ekipa smo. Nema individualaca i to je po meni danas ključ nogometa. Imamo savršen miks starih i mladih, igrača koji su već bili na velikim natjecanjima i radili velike stvari, ali i mladih koji donose novu energiju. Strašno smo motivirani i to nam je glavna snaga. Sve je to iskustvo i to nam je u krvi”.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri