Velika utakmica

Juranović: “Jedva čekamo istrčati na teren”

03.12.2022.

Juranović: “Jedva čekamo istrčati na teren”
Foto: Drago Sopta/HNS

Josip Juranović s puno optimizma najavljuje utakmicu osmine finala protiv Japana.

 

Desni branič Vatrenih susrest će se tijekom dvoboja s Japancima sa suigračem iz Celtica, Maedom.

“Poznajem Maedu iz Celtica i čestitam mu na prolasku. Momčadski je igrač koji će dati sve od sebe, koliko god da igra. Brz je, agresivan, trči u prostor… Vidjet ćemo sve sutra na analizi. Međutim, moramo se fokusirati na sebe, pogledati što smo loše radili protiv Belgije i to analizirati. Moramo zaustaviti cijelu japansku momčad, igrati agresivno, pomagati jedni drugima. Japanci su jako kvalitetna momčad, popričat ćemo s izbornikom koji će nam reći sve o svim japanskim igračima”.

O “spremnicima benzina” hrvatske momčadi…

“Mogu reći da u mom spremniku ima dosta benzina, pogotovo za Svjetsko prvenstvo. Možda ću ga jedanput u životu iskusiti i jedva čekam utakmicu da idemo dalje. Kada vidim jednog Luku Modrića da trči u 89. minuti daje i nama mladima snagu i motiv, onda i mi moramo biti takvi. Ova momčad, spoj mladih i starih je odlična generacija. Jedva čekamo utakmicu. Svi smo u top formi, igramo svaka tri dana, što više nije neuobičajeno i jedva čekamo istrčati na teren”.

O bacanju lopte iz auta…

“Nisam mjerio, ali ako s druge strane Perišić može ubaciti u peterac, onda mogu i ja. Zašto ne iskoristiti ono što imamo u ekipi. Međutim, nikad nisam mjerio koliko daleko mogu baciti”.

O slobodnom vremenu u Dohi…

“Mi smo svoji, idemo na kave, družimo se, pričamo o događajima iz klubova, igramo stolni tenis... Tko gubi, mora nešto i napraviti. Družimo se, nema zle krvi i to je taj "team spirit" koji nas drži na životu”.

O ostvarenim snovima igrajući za Hrvatsku na SP-u…

“Kao dječak sam to zamišljao, svi mi razmišljamo da predstavljamo svoju zemlju na velikom natjecanju. Na europskom ili svjetskom prvenstvu, ali ovo je ipak najveća pozornica. Sanjao jesam. Jesam li mislio da će se ostvariti? Nisam. Hvala Bogu, ovdje sam, zdrav sam i želim pomoći Hrvatskoj koliko god mogu. Što izbornik želi, to ću i napraviti”.

O tome kako zaustaviti Japance…

“Hvala što ste me stavili u prvu postavu, ha,ha,ha… Vidjeli smo da su Japanci imali mali posjed, ali to ništa ne znači u današnjem nogometu. Jednostavno, igraju dobro kao momčad, imaju brze pojedince i mislim da ćemo morati biti spremni zadržati ih. Ako budemo igrali kao što znamo i kao što smo igrali protiv Kanade koja isto ima brze igrače, mislim da se ne trebamo bojati. Bit ćemo spremni za sve”.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri