Nesavladivi Livaković uklonio strahove

Dalić: "Ova generacija ne odustaje, traži svoj put za ostvarenje sna"

05.12.2022.

Dalić: "Ova generacija ne odustaje, traži svoj put za ostvarenje sna"
Foto: Drago Sopta/HNS

Po završetku dramatične utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Japana, predstavnicima medija obratio se izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.

Čestitke Hrvatskoj i Japanu

"Čestitam svojim igračima na prolasku među osam najboljih na svijetu, i čestitam Japanu na muškoj, dobroj, borbenoj, kompaktnoj, agresivnoj utakmici, pokazali su se kao zaista težak suparnik. Imali smo problema s njihovom agresijom i nismo se uspjeli nametnuti, pogotovo kada smo išli s previše kratkih dodavanja te su nam Japanci uvukli nervozu. Na poluvremenu smo promijenili način igre te opet pokazali svoj karakter i borbenost. Znali smo da nam je najveća opasnost njihova brza tranzicija i pripremili smo se za prekide i uzimanje lopte, no nakon pola sata sami smo sebi stvorili probleme i greškama ohrabrili Japan. Oni koriste svoje vrline, izbornik im je fantastično posložio momčad. Znam da su tužni, ali čestitam im"

Hrabri i borbeni

"Možda nas je Japan malo i podcijenio u svojim najavama, govoreći da će lako s Hrvatima, ali ne podcjenjuj Hrvate nikada. Možda smo mali, ali smo hrabri, borbeni i vjerni, te dajemo sve od sebe, pogotovo ova generacija na čelu sa starijim igračima"

Livaković i jedanaesterci

"Jedanaesterci su lutrija, ali imali smo fantastičnog Livakovića koji je branio toliko sigurno, bio je nesavladiv, svaki jedanaesterac je obranio čisto i kvalitetno. Jučer smo na kraju treninga vježbali jedanaesterce i obranio ih je nekolicinu našim vrhunskim igračima. I zato sam bio siguran kada su počeli jedanaesterci, upravo zbog njega. Donio mi je toliko samopouzdanja i bio sam uvjeren da će nešto napraviti. Imali smo dosta promjena u momčadi te nisu pucali uobičajeni izvođači, a Livaković je sjajnim obranama uklonio njihove strahove. Povijest se ponavlja, pokazao je da je dostojan nasljednik Subašića iz Rusije"

Nema predaje

"Možda nismo odigrali kako Hrvatska igra, tehnički izvrsnu predstavu s posjedom lopte, nego smo išli u otvorenu borbu te smo i tu pokazali kvalitetu, bili smo na visokoj razini. Idemo korak po korak, ovo je veliki uspjeh. Ovo je treći najbolji rezultat u povijesti hrvatskog nogometa, nakon srebra i bronce, a za nas Svjetsko prvenstvo nije gotovo. Odmorit ćemo se i Hrvatska se ima pravo nadati novim dobrim rezultatima. Imamo kvalitetu, dobru momčad, no ovo SP puno je kvalitetnih reprezentacija. Nećemo se predati, borit ćemo se i tražiti svoj put za ostvarenje sna"

Hrvatska živi za reprezentaciju

"Ova generacija ne odustaje, pokazuje dušu i emocije hrvatskog naroda. Puno smo se mučili, puno patili i hrvatska reprezentacija velika je stvar za hrvatski narod. Znamo da cijela Hrvatska živi za nas i ovo je naš način da ohrabrimo državu, da joj damo vjeru u bolje sutra. Ovdje je 18 igrača koji nisu bili u Rusiji i rekao sam i da im je sada šansa da uđu u povijest. To su i učinili"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri