Presretni prvi izvođać

Vlašić: "Svaka čast Livakoviću, a kvalitetu imamo i na klupi"

06.12.2022.

Vlašić: "Svaka čast Livakoviću, a kvalitetu imamo i na klupi"
Foto: Drago Sopta/HNS

Nikola Vlašić poveo je Hrvatsku prema pobjedi nad Japanom sigurnom realizacijom jedanaesterca u prvoj seriji raspucavanja.

Jedan od Dalićevih džokera s klupe protiv Japana bio je Nikola Vlašić, koji je bio precizan s bijele točke kao prvi hrvatski izvođač. 

"Puno je teže gledati s klupe nego igrati. Napadali smo, osjećao sam da ću zabiti, ali ipak nismo. Malo je neobično bilo vidjeti senatore kako izlaze, ali oni koji su ušli dignuli su intenzitet te su pokazali da smo momčad koja ima kvalitetu i na klupi. Svaka čast Livakoviću, kada vratar obrani tri, ne može se izgubiti na jedanaesterce. Mogu se vježbati, ali nije jednako pucati na treningu i pred 40.000 ljudi na Svjetskom prvenstvu. Pritisak je veći, mentalno je teže", prokomentirao je Vlašić.

"Bila je to stvarno teška utakmica, Japan nije slučajno pobijedio Španjolsku i Njemačku. Znali smo da će stajati u bloku i čekati protunapad, a nakon njihovog uvoda mi smo uzeli loptu u noge i dominirali. Mislim da smo zasluženo pobijedili na jedanaesterce, i sretan sam zbog momčadi. Možda je starijim reprezentativcima normalno doći ovako daleko, s obzirom da su igrali i finale, ali ja sam jako sretan. Kod mene vlada euforija", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri